POTRUDILI SE SRBI

Na jednog hrvatskog navijača čak 35 policajaca!

27.01.2012 u 13:55

Bionic
Reading

Prvobitna najavljena invazija od 5.000 hrvatskih navijača prema beogradskoj Areni, ipak je drastično smanjena. A za to su se potrudili srpski huligani, ali i rigorozne policijske kontrole

Naime, iz Hrvatske, ali i susjedne BiH, prema Srbiji je krenulo nekoliko desetaka buseva s hrvatskim navijačima. Međutim, veći dio njih već je vraćen s granice jer navijači nisu imali ulaznice te su u srpskoj policiji procijenili da im je bolje smanjiti rizik te ih uopće ne pustiti prema Beogradu.

Prema informacijama kojima raspolaže srpski Alo, tek će 140 hrvatskih navijača biti u beogradskoj Areni, kojoj su zbog sigurnosnih razloga smanjili kapacitet sa 22.000 na 15.000.

Srpska se policija očito puno bolje pripremila za ovaj ogled nego prethodne u Novom Sadu, kada su i počeli navijački neredi srpskih huligana, pa je za polufinale angažirano 5.000 policajaca. Podijelimo li to s prisutnošću 140 hrvatskih navijača ispada da će o sigurnosti jednog brinuti čak 35 policajaca.


Domaćinima u Srbiji na ruku je išla i odluka Hrvatskog rukometnog saveza, koji je odustao od organizacije dolaska navijača.

'Trebalo bi dovesti 50.000 policajaca da se osigura ovakva utakmica. Ovako nam samo ostaje prilagoditi se ovoj teškoj situaciji. I mi smo napravili jedino što smo mogli, preporučili smo našim navijačima da uopće ne dolaze u Srbiju, mislimo da je to pametnije. HRS je tri mjeseca organizirao odlaske na EP u Srbiju, ali od kontingenta od 1.500 karata prodali smo samo 50, zbog čega smo sve ulaznice vratili organizatorima. Nije ovo nogomet, savezima se ne osiguravaju ulaznice, a mi smo ih dobili zbog sjajnih odnosa s Beogradom', rekao je prvi čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac.