UŠMINKAN ZAGREBAČKI BISER

Na Jarunu više od 700 kanuista

21.06.2012 u 08:58

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Marko Lipovac pozvao roditelje i djecu na europsku smotru kako bi se uvjerili u ljepote i privlačnosti kajakaštva

Više od 500 sudionika iz 35 zemalja sudjelovat će na Europskom mirnovodaškom kajakaškom prvenstvu od petka do nedjelje na dotjeranom Jarunu. Kajakaški volonteri marljivo su podrezivali lokvanje, uređivali okoliš, bojali izguljeno, riječju, šminkali su, kako je istaknuo Petar Lovrić, predsjednik Hrvatskog kajakaškog saveza, devastirani prostor.

Na prijeku potrebu očuvanja Jaruna ukazao je i počasni predsjednik HKS-a Marko Ćurković.

Samoprijegorom kajakaških volontera i naporima Hrvatskog kajakaškog saveza oduševljena je Elly Müller, članica Upravnog odbora Europskog kajakaškog saveza.

'Impresionirana sam', rekla je ugledna gošća, koja je prvi put bila na Jarunu 1987. za vrijeme Univerzijade. Otad, zapravo, traje njezina fascinacija zagrebačkim gradskim biserom.

Hrvatski reprezentativci, kanuist Nikica Ljubek i kajakaš Marko Lipovac, govorili su o jakoj konkurenciji.

'Od svjetskih velesila nedostajat će samo Kanada i Uzbekistan', istaknuli su hrvatski aduti.

Nikica je govorio o automatskom startu u njegovoj disciplini, utrci na 5.000 metara. Na Svjetskom prvenstvu Nikica je na toj dionici bio sedmi.

Kajakaš Marko Lipovac na Svjetskom prvenstvu postigao je svoj rekord, 3:36 na 1.000 metara. To je najbolji hrvatski rezultat od bronce Stjepana Janića na Europskom prvenstvu 2005. godine.

'Za jarunsku priredbu akreditiralo se tridesetak inozemnih novinara, a dolazak su najavili i veleposlanici Velike Britanije, Rumunjske, Italije', obavijestili su tajnik HKS-a Branko Lovrić i njegov suradnički tim.

Na kraju je Marko Lipovac pozvao roditelje da s djecom posjete Jarun.

'Tako će najbolje spoznati kako je kajakaštvo lijep i privlačan sport', zaključio je Marko.