RAZOČARENJE

Na iznenađenje svih, Holyfieldu ukrali pobjedu

21.12.2008 u 12:00

Bionic
Reading

Sasvim sigurno, još će se mnogo govoriti o pobjedi Rusa Nikolaja Valujeva. Naime, suparnik, legendarni Evander Holyfield bio je uvjeren da će pobjeda pripasti njemu, ali suci su odlučili drukčije

Sudačkim preglasavanjem, Nikolaj Valujev ostao je svjetski prvak po WBO verziji. No, ova pobjeda protiv 11 godina starijeg Holyfielda ostat će dugo u sjećanju i njemu i svim ljubiteljima boksa - jer svi su uvjerenja da je trebala pripasti starijem.

'Bio je težak protivnik i morao sam se jako potruditi za pobjedu. Bio je ovo veliki izazov, strašan meč, a njegovi udarci bili su nevjerojatno brzi', rekao je Valujev nakon pobjede te dodao kako je ponosan što se borio s Holyfieldom, prenosi AFP.

'Nismo podbacili, mi smo ustvari pobijedili', misli Holyfieldov trener Thomas Brooks, a s njegovim riječima slaže se i sâm boksač.

'Naravno da sam razočaran. Mislio sam da sam dobio meč, mislio sam da sam osvojio više rundi od njega. Vidio sam ovu borbu drukčije od sudaca, a svojom izvedbom nisam razočaran', prenosi Reuters.

'On je težak protivnik. Njegova veličina je glavni faktor, no on se stvarno dobro bori. Nekoliko puta sam ga izbacio iz ravnoteže i uspio ga pogoditi s nekoliko čistih udaraca, no teško je kad mu se ne možete baš približiti. Odlično se branio i iznenadio me brzinom ruku. Nije on tako spor kao što mnogi misle', ocijenio je Holyfield 44 kilograma težeg Rusa.