NEVJEROJATNO!

Na dopingu pao i 17-godišnji hrvatski hokejaš

02.03.2012 u 13:57

Bionic
Reading

Nakon Dejana Dejanovića, hokejaša KHL Siska, danas je objavljeno kako doping testiranje nije prošao niti njegov kolega iz KHL Zagreba. Riječ je o 17-godišnjem Luki Kovačeviću

Luka Kovačević, 17-godišnji hokejaš Zagreba, nije prošao doping kontrolu koja je provedena 23. veljače, nakon utakmice njegova kluba s KHL Siskom. Podsjećamo, i iz suparničke momčadi jedan igrač nije prošao kontrolu, riječ je o Dejanu Dejanoviću.

'U uzorku Luke Kovačevića otkrivena je zabranjena tvar carboxy – THC. Analizu uzorka obavio je laboratorij iz Seibersdorfa koji je akreditirala WADA', kazala nam je na tu temu Iva Teuber, v. d. glavne tajnice Hrvatskog saveza Hokeja na ledu, te dodala kako su na spomenutoj utakmici testirana ukupno četiri hokejaša, od kojih su dvojica 'pala'.

'Obojicu hokejaša automatski smo suspendirali, a najniža vremenska kazna je šest mjeseci zabrane igranja i rada u hokeju na ledu.'

Doping kontrola provedena je dva dana ranije i nakon utakmice KHL Medveščaka i KHL Mladosti, no svi igrači koji su sudjelovali u tom srazu bili su 'čisti'.