SJAJNA MANIFESTACIJA

Na danu univerzalne sportske škole 774 učenika

28.05.2012 u 10:32

Bionic
Reading

Manifestacija na stadionu zagrebačke Mladosti okupila je učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole iz 21 županije

Na atletskom stadionu zagrebačke Mladosti uza Savu Hrvatski školski sportski savez peti put je organizirao dan univerzalne sportske škole. Ta tradicionalna priredba okupila je 774 osnovnoškolca od prvog do četvrtog razreda iz 21 županije.

U doba izmišljanja svega i svačega, eto, originalnog hrvatskog proizvoda. Univerzalnu sportsku školu osmislili su i u djelo proveli stručnjaci iz Hrvatskog školskog sportskog saveza.

'Riječ je o vježbanju djece u njihovim osnovnim školama pod stručnim nadzorom. Cilj takvog vježbanja je usvajanje osnovnih oblika kretanja: skakanja, bacanja, kotrljanja i poskakivanja kombiniranih s elementima iz niza sportova poput vođenja lopte rukom, nogom i hokejskom palicom. Ukratko, tako vježbajući, djeca se igraju', istaknuo je Goran Jukić, stručni suradnik u Hrvatskom školskom sportskom savezu.

Ozračje na stadionu Mladosti za vrijeme manifestacije bilo je poticajno. Još jednom je na privlačan način promoviran program univerzalne sportske škole pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

U Hrvatskom školskom sportskom savezu ističu da dan univerzalne sportske škole obilježavaju s Hrvatskim olimpijskim odborom, Hrvatskom olimpijskom akademijom i Hrvatskim klubom olimpijaca. U ovoj školskoj godini vježbe prema programu univerzalne sportske škole pohađa 6800 djece pod nadzorom 250 profesora tjelesne i zdravstvene kulture.