OBRANA JE KLJUČ

Muslim: Slavit ćemo s rukometašima

10.08.2012 u 18:42

Bionic
Reading

Hrvatska ima novu medalju. Vaterpolisti su sjajnom igrom nadmašili Crnogorce u polufinalu te će se u nedjelju boriti za zlato. Evo kakva su razmišljanja 'barakuda' nakon što je srebro u džepu, a smiješi se zlato

Sve uspjehe hrvatske reprezentacije potpisuje Samir Barač. Polufinale s Crnom Gorom smatra najtežom utakmicom na olimpijskom turniru.

'Ovo je možda bila i najteža utakmica dosad. Na vanjskim pozicijama je bila najjača borba, između bekova i centara. Bili smo malo strpljiviji u nekim segmentima igre, i to nam je donijelo rezultat.'

Finale?

'Italija se digla nakon pobjede nad Mađarskom, imaju strahovit motiv. Srbija je skoro pokleknula u četvrtfinalu i mislim da je pokazala svoju malo lošiju stranu. Bit će vrlo zanimljivo – Italija s vrlo brzom igrom i odličnim golmanom, Srbija s odličnim bekovima i vrhunskim centrima', završio je Barač.

Miho Bošković je potvrdio kako se u bazenu vodila lavovska borba.

'Ovo danas je bilo više hrvanje nego vaterpolo, nije bilo ovako dosad, a i suci su malo primjenjivali nova pravila. Strašno igramo obranu, pogotovo igrača manje koji je ključna stvar u vaterpolu. Mi smo vrhunski spremljeni. Možda smo u Melbourneu slično igrali, ali mislim da smo sad jači. Na kraju smo Crnogorcima dozvolili čak i dva gola koja nismo trebali', rekao je Bošković.

Petar Muslim je dao veliko obol u polufinalnom trijumfu. Zabio je za 2:1 i tako navijestio dobar dan hrvatskog vaterpola.

'Dijelimo terasu s rukometašima, pa ćemo skupa s njima proslaviti. Finale je finale, svejedno nam je igramo li ga protiv Kazahstana ili nekog drugog', poručio je Muslim.