KUM UZEO MJERU NOLI

Murray slomio 'nepobjedivog' Đokovića

02.03.2012 u 15:35

Bionic
Reading

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković i novu je sezonu otvorio s deset pobjeda, ali u polufinalu Dubaija sa 6:2, 7:5 s turnira ga je nakon 82 minute ispratio budući vjenčani kum Andy Murray

Početak meča nije dao naslutiti u kakvu će se jednosmjernu ulicu pretvoriti ovaj dvoboj. Đoković u prva dva servisa nije izgubio niti jedan poen, ali tada je krenuo uragan iz reketa škotskog igrača.

Murray je preuzeo inicijativu i potpuno razoružao Srbina sjajnim rješenjima s osnovne linije. Nanizao je čak sedam gemova i, činilo se, riješio dvoboj. Kada se Đoković razbudio, Škot kojega si je Đoković neslužbeno odabrao za vjenčanog kuma na svadbi s Jelenom Ristić, već je vodio sa 6:2, 3:0.

Novak Đoković

Put do pete pobjede u 12 ogleda bio mu je otvoren i Murray je nakon samo sat vremena igre poveo sa 6:2, 5:2. No, poznato je da se Đoković ne da slomiti i nakon duge defanzive vratio je inicijativu, te uz karakterističan urlik nanizao tri gema i vratio se u meč. Ipak, nije to bio Đokovićev dan. U posljednjem gemu nanizao je nekarakterističan niz neforsiranih pogrešaka i upisao prvi poraz u Dubaiju nakon tri uzastopne titule. Možda je to i početak ispunjenja proročanstva Gorana Ivaniševića koji je na početku sezone rekao:

'Đoković je trenutno najbolji, ali Murray može prekinuti tu dominaciju. Andy je dugo bio nestabilan u glavi i previše je lutao tijekom mečeva, ali suradnja s Lendlom, uvjeren sam, brzo će donijeti rezultate. Ako će itko Noleta skinuti sa trona, to će biti Murray,' rekao je za tportal.hr nakon zagrebačkog Indoorsa Goran

Slijede veliki turniri u Miamiju i Indian Wellsu. Američki beton će pokazati je li Murray zaista sazrio za sam vrh, a prije toga će se u finalu Dubaija obračunati s pobjednikom meča Federer - Del Potro.