kratko i jasno

Murray se u velikom stilu vratio tenisu pa otpilio Šarapovu: Mi nismo dobar par

23.06.2019 u 10:28

Bionic
Reading

Andy Murray plasmanom u finale turnira parova u Queensu na pravi se način vratio tenisu, a zatim i otklonio mogućnost igranja u Wimbledonu zajedno s Marijom Šarapovom, s kojom nije u pretjerano dobrim odnosima još od doping skandala Ruskinje...

Škotski 32-godišnji tenisač nešto manje od pola godine nakon operacije kuka koja mu je bila zadnja šansa da ponovo zaigra ozbiljan tenis vratio se na teren u Queensu, i to u velikom stilu.

  • +7
Andy Murray - legendarni tenisač i najveći sportaš u povijesti Škotske Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Zajedno s veteranom Felicianom Lopezom koji briljira ovaj tjedan i u pojedinačnoj konkurenciji dogurao je do finala turnira u konkurenciji parova i pokazao da još uvijek može igrati vrhunski tenis.

Murray još neko vrijeme nema namjere igrati pojedinačno, a na Wimbledonu će nastupiti u konkurenciji muških parova s Pierre Huguesom Herbertom. No, priznao je ovaj tjedan da traži i partnericu za mješovite parove, na što je reagirala Marija Šarapova koja mu se otvoreno ponudila putem Twittera.

Međutim, Škot koji je nakon doping skandala Ruskinje bio jedan od protivnika da joj turniri šalju pozivnice ponovo je stao na suprotnu stranu.

'Sjećam se da smo igrali jedan turnir IPTL lige zajedno i nismo bili posebno dobar par,' hladno je naglasio Andy Murray i dodao da i dalje misli isto o doping slučaju što je svojedobno izjavljivao. Nada se pak da bi mogao nagovoriti Ashleigh Barty, trenutno najbolju tenisaču svijeta da igra s njim.

'Briljatna je igračica, a njezin stil igre odgovara igranju u parovima,' smatra Škot koji još nije odredio datum eventualnog povratka u pojedinačnu konkurenciju...