ŠKOT U FINALU

Murray razbio Ančića za samo sat vremena

14.02.2009 u 16:14

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Mario Ančić poražen je u polufinalnom dvoboju ATP turnira u Rotterdamu od četvrtog tenisača svijeta Britanca Andyja Murraya sa 6:1, 6:2. Meč koji je trajao samo sat vremena još jednom je pokazao da našem tenisaču nedostaje i snage i forme

Andy Murray nastavlja izvrsno igrati ove sezone. U polufinalu ATP turnira u Rotterdamu s lakoćom je nadvisio našeg Marija Ančića i u finalu očekuje pobjednika meča između Rafaela Nadala i Gaela Monfilsa. Konačnih 6:1, 6:2 vrlo jasno govori koliko je mladi Splićanin imao šansi protiv razigranog Škota.

Ančića je ponovno posve izdao servis, imao je tek jedan as servis u odnosu na osam Murrayjevih, a osvojio je samo 45 posto poena nakon što je ubacio prvi servis, a ponovno je, baš kao i u Zagrebu, 'štekao' drugi servis. Suparnik je ponovno osvojio previše poena na Marijev početni udarac. Na kraju, Ančić je imao tri neiskorištene prilike za break, a Murray je iskoristio četiri od šest.

Inače, bio je to njihov šesti dvoboj, a posljednjom pobjedom Murray je izjednačio skor na 3:3. Lani su igrali u tri navrata, a Mario je slavio dvaput.