US OPEN

Murray očekivano izbacio Dodiga

30.08.2012 u 08:52

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig glatko je poražen u drugom kolu posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena, od olimpijskog pobjednika i četvrtog tenisača svijeta - Škota Andyja Murraya

Nakon sat i 50 minuta odlične igre Murray je slavio rezultatom 6:2, 6:1, 6:3, čime je izborio nastup u 3. kolu njujorškog turnira. Murray je dominirao u svemu, te do trećeg seta, kada je Škot pustio 'papučicu gasa', meč nije bio ni 'zanimljiv' gledateljima. Tek je u posljednjoj dionici Dodig počeo biti konkurentan na terenu, ali djelovalo je tako samo iz razloga što mu je Murray to 'dopustio'.

Škotski tenisač realizirao je šest od devet braek-lopti, dvije u prvom, tri u drugom i jednu u trećem setu, dok je Dodig propustio njih tri, jednu u drugom setu i dvije u posljednjem setu. U konačnici je Murray osvojio 26 poena više od našeg tenisača (86-60), kojem je nakon ovog poraza još preostala igra parova.

Dodig će sa svojim partnerom iz Brazila, Marcelom Melom, zaigrati (u 1. kolu) protiv kolumbijske kombinacije Farah / Cabal.

Kad smo već kod parova, recimo da je Darija Jurak, u paru s Mađarkom Katalin Marosi, izborila 2. kolo turnira pobjedivši bugarsko-ukrajinsku kombinaciju Pironkova / Bondarenko sa 6:2, 3:6, 6:4. Mirjana Lučić je pak poražena u 1. kolu od rusko-tajlandske kombinacije Duševina / Tanasugarn, a igrala je u paru s Francuskinjom Stephanie Foretz Gacon. Bilo je 6:4 i 6:1.

US Open
tenisači, 2. kolo:
Murray (3) - Dodig 6:2, 6:1, 6:3

tenisačice, 1. kolo, parovi:
Jurak/Marosi - Pironkova/Bondarenko 6:2, 3:6, 6:4
Duševina/Tanasugarn - Lučić/Foretz Gacon 6:4, 6:1