SPORTSKO RAZMIŠLJANJE

Müller odbio Chelsea jer je premlad

12.10.2011 u 20:16

Bionic
Reading

Bayernov 22-godišnji napadač (ofenzivni vezni) Thomas Müller, u intervjuu za Bild obznanio je kako je nakon prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva odbio ponudu Chelseaja

Müller je na prošlogodišnjem Mundijalu u Južnoafričkoj Republici s Nizozemcem Wesleyjem Sneijderom, Španjolcem Davidom Villom i Urugvajcem Diegom Forlanom podijelio prvo mjesto na ljestvici najboljih strijelaca. Svi su zabili po pet golova. No usto je njemački reprezentativac imao i tri asistencije, pa je dobio Zlatnu kopačku kao najbolji strijelac.

'Nakon Svjetskog prvenstva sam primio nekoliko ponuda, uključujući i onu od Chelseaja. Bila je to čast za mene, jer se tako nešto ne događa svaki dan. No, mislim da ne bi imalo smisla da sam tako mlad promijenio sredinu. Bilo bi glupo ići u drugi klub nakon prve prave profesionalne godine. U tim godinama igrač treba igrati konstantno', rekao je Müller, očigledno aludirajući da u Chelseaju vjerojatno ne bi dobio ulogu standardnog prvotimca.

'Vrlo sam zadovoljan u Bayernu, ne vidim razloga da bi se to jednog dana moglo promijeniti. Jednostavno se osjećam ugodno u ovome klubu', dodao je Müller.

U kolovozu prošle godine, Müller je potpisao produljenje svog ugovora s Bayernom, do 2015. godine. Otkad se 2009. probio do prvog sastava bavarskog ponosa, odigrao je 113 utakmica za Bayern i zabio 41 gol.