IMPERATIV POBJEDE

'Mravi' na Hemofarm, debitira Markota

11.01.2012 u 13:12

Bionic
Reading

Aktualni košarkaški prvaci Hrvatske u godinu su ušli s dva poraza i večeras (18 sati) na domaćem parketu moraju svladati Hemofarm

Hemofarm je potpisao jedan od najtežih poraza Zagreba u
Trnskom, kada je tricom s centra 'mravima' uzeo završni turnir regionalne lige. Dolaze ponovno, ali ovaj put Zagreb je neupitni favorit.

'U situaciji smo da ove sezone više ne smijemo prosipati bodove protiv momčadi iz donjeg dijela ljestvice. Bolji smo i moramo pobijediti', kaže trener Androić koji neće moći računati na Heytwelta i Kasuna.

Kasunov izostanak pokušat će pokrpati mladi Rikić, dok Heytwelta mijenja pouzdano ime. Iz Olimpije je došao hrvatski reprezentativac Damir Markota koji će večeras upisati prvi nastup za Zagreb.

'Oni su mlada ekipa, puna energije i ako im uđemo u visoki ritam mogu biti jako nezgodni. Moramo umiriti loptu, igrati na duge napade i kontrolirati situaciju', kaže Markota nakon šuterskog treninga na kojemu se vidjelo da mu 20 dana pauze nije pretjerano utjecalo na formu:

'Fizički sam sasvim u redu, održavao sam formu. Ipak, moram još naučiti neke akcije i onda će sve biti u redu.'

Dodaje i da, ako će u utakmicu ući mlohavo kao protiv Partizana, ne mogu ništa protiv nikoga u ligi te dodaje da je uvjeren da će Zagreb vratiti u borbu za završni turnir.