EUROCHALLENGE KUP - 3. KOLO

'Mravi' iz Njemačke s važnom pobjedom

09.02.2010 u 21:16

Bionic
Reading

Košarkaši Zagreba i s drugog gostovanja u tri kola drugog kruga skupine J EuroChallenge kupa stigli su nadomak prolaska u sljedeći krug natjecanja. Večeras su 'mravi' svladali, nakon produžetka, Artland Dragonse sa 72:70

Uspješnu večer imali su košarkaši Denisa Bajramovića u Njemačkoj. Uspjeli su 'mravi' na sjeveru Njemačke pobijediti Artland Dragonse nakon produžetaka 72:70, premda je nakon 40 minuta igre bilo 66:66 (11:13, 18:17, 20:19, 17:17). 'Mravi' sada, nakon tri kola, imaju dvije pobjede, i to obje u gostima, te jedan poraz, a s tim se omjerom s pravom mogu nadati prolasku u sljedeći krug natjecanja.

Doduše, do produžetka su zagrebaši stigli dosta sretno jer domaći su košarkaši, točnije Campbell, imali prigodu gađati s linije za slobodnjake. Na sreću 'mrava', Campbell je pogodio tek jedno bacanje, a do kraja utakmice više nitko nije ubacio, pa se krenulo u produžetak.

Na Bajramovićevu sreću, večeras se na parketu iskazao i povratnik Damir Miljković, kojem su bile ovo prve minute od povratka, ali i veteran Nikša Prkačin, koji je u 24 minute ubacio 12 koševa, a imao je i pet skokova. I on je, nakon tek 45 sekundi protiv Cedevite, odradio veliku minutažu i odužio se treneru na povjerenju. Inače, najefikasniji među 'mravima' bio je Kruno Simon sa 16 koševa, pratio ga je i Luka Žorić (15 koševa), dok je kod domaćih Darren Fenn bio najbolji sa 22 poena.

U sljedećem kolu za dva tjedna na svom parketu dočekuje belgijski Belgacom iz Liegea, momčad koju su u gostima svladali sa 82:79.