LOGIČAN MANEVAR

Mravi: Garretu 'noga', Toni Prostran opet igra

07.11.2011 u 20:02

Bionic
Reading

Košarkaši Zagreba krenuli su na još jedan put bez (velike) nade. Nakon dva domaća poraza (Panathinaikos i CSKA) i jednog gostujućeg (Bamberg), mravi u srijedu (20,45) u četvrtom kolu Eurolige gostuju u Malagi

U Španjolsku su pošli bez Amerikanca Diantea Garretta. Klub i američki razigravač potpisali su sporazumni raskid ugovora pa će Garrett, koji je odlučio ostati u Europi, potražiti neki drugi klub na Starom kontinentu. Umjesto njega u prvih 12 ušao je Toni Prostran.

'Diante je dobar igrač, no ovdje se nije snašao. On će možda profunkcionirati gdje se više igra stil košarke 'trči i pucaj', gdje će moći slobodnije igrati. Za sada on nije igrač za vrhunske momčadi. Mi ispitujemo tržište i nama treba odgovoran razigravač koji igra korektnu obranu jer imamo igrače koji imaju problema s obranom i brzinom. Mi imamo previše šutera, premalo kreatora i premalo igrača koji igraju obranu', kazao je trener Vlado Androić.

Zagrebov stručni stožer u Španjolsku je otišao s mislima na sljedeću utakmicu u ABA ligi. Pobjeda nad Crvenom zvezdom popravila je krvnu sliku, no za više samopouzdanja trebalo bi vezati nekoliko pobjeda, tvrdi Androić.

'Mi smo i prošli tjedan trenirali misleći više na Crvenu zvezdu nego na CSKA. Moskovljane sam momčadi prvi put spomenuo na dan utakmice. Mi smo u takvoj situaciji u Euroligi da tako moramo razmišljati. Ja bih najradije da sam mogao kod kuće ostaviti Mulaomerovića, Kasuna i Maya da se osvježe energetski kroz neki mikro ciklus. Nećemo mi u Malagu s bijelom zastavom, pokušat ćemo pružiti što bolji otpor kakav dosad nismo uspjeli. Obvezuje nas to i pozicija hrvatskog košarkaškog prvaka. Uostalom, mi se još uvijek nadamo, ma koliko tu zvučalo teško izvedivo, da bismo uz domaće pobjede protiv Bamberga i Žalgirisa mogli upasti u neki krug koji bi odškrinuo vrata drugog kruga', dodaje Androić.