MAXtv PRVA LIGA, 14. KOLO

Može li Zagreb nastaviti gdje je Ajax stao?

05.11.2011 u 10:21

Bionic
Reading

Večeras od 19 sati, uz prijenos na MAXtv Arenasportu, u sklopu 14. kola MAXtv Prve lige igraju Dinamo i Zagreb

Dinamo se nakon 'šamaranja' u Ligi prvaka od Ajaxa okreće domaćem natjecanju, u kojem ipak igra nadređenu ulogu. Istu onakvu kakvu su 'kopljanici' imali u dvoboju s 'modrima'. No, nakon i četvrtog posrtanja u Ligi prvaka, možda se u Jurčićevu momčad ipak uvuklo nekakvo nezadovoljstvo i pitanje  može li Zagreb u gradskom derbiju to kazniti?

Dinamo je sada pod imperativom pobjede, ali na Jurčićevu sreću u kadru ima gotovo još jednu vrlo dobru momčad, pa se taj psihološki problem ne bi smio osjetiti. Međutim, i 'pjesnici' su 'down', već dva kola trpe poraze, ali svjesni su da im večerašnja utakmica ne igra nikakvu ulogu i da sve što izvuku osim sigurnog poraza može biti samo dodatni plus.

'Mnogi utakmicu protiv Dinama izgube već na semaforu na Borongaju, ali mi to ne želimo. Također, smatram da su svaka zatvorena taktika ili bunker siguran poraz od naše najbolje momčadi. Zagreb ne želi doći u Maksimir i čekati kad će primiti prvi gol, već kroz igru parirati koliko god bude moguće', rekao je za Sportske novosti trener Zagreba Gordan Ciprić.

Dinamo će večeras igrati bez ozlijeđenih Sammira i Tonela, dok 'pjesnicima' nedostaje kartonirani Pavlović.