ENGLESKI DERBI U LIGI PRVAKA

Može li United srušiti Chelsea na Stamford Bridgeu?

06.04.2011 u 10:09

Bionic
Reading

Prije tri godine Chelsea i Manchester United igrali su finale Lige prvaka, a danas (20.45) će se dvije engleske momčadi susresti u četvrtfinalu istog natjecanja. United je u ovom trenutku u velikom naletu, no prva utakmica ipak se igra na Stamford Bridgeu

Engleski derbi u europskom natjecanju. Tako bi se mogao nazvati ogled Chelseaja i Manchester Uniteda u četvrtfinalu Lige prvaka. Chelsea, za razliku od svog današnjeg suparnika, nema takvih uspjeha u Ligi prvaka, a navijače 'bluesa' vjerojatno  i danas boli moskovski poraz nakon jedanaesteraca u finalu Lige prvaka od Uniteda. Dobra vijest za navijače Chelseaja jest činjenica da United devet godina nije slavio na Stamford Bridgeu.

'Važno mi je da u ovom trenutku nemamo problema s ozljedama te da smo u dobroj formi. Ako budemo vjerovali da možemo odigrati bolje od Manchester Uniteda, onda će se to i dogoditi. Nadam se da ćemo imati i nešto sreće, jer to zaslužujemo', kazao je trener Chelseaja Carlo Ancelotti, koji ove sezone dosta luta s momčadi.

Napad je definitivno dio momčadi Chelseaja koji ima i višak kvalitete. Drogba, Anelka i Torres igrači su koji mogu probiti bilo koju obranu. No pitanje je koga će Ancelotti postaviti u igru. Engleski mediji vjeruju da će to biti Torres i Anelka, ali zadnja će biti Ancelottijeva.

Što se tiče Uniteda, on dolazi na Stamford Bridge nakon što je odigrao briljantnu utakmicu protiv West Hama. Rooney je u vrhunskoj formi, a zabio je tri gola West Hamu. U momčad Uniteda bi se nakon ozljede mogao vratiti branič Rio Ferdinand, što bi za sastav Alexa Fergusona značilo strahovito puno.

'Imali smo dosta problema s ozljedama, pogotovo u obrambenom redu. Ferdinand je trenirao, ali još ne znam je li spreman za utakmicu na Stamford Bridgeu', kazao je Ferguson.

Vjerojatni sastavi:

Chelsea: Čech, Ivanović, Terry, Bosingwa, Cole, Essien, Lampard, Ramires, Malouda, Anelka, Torres

Manchester United: Van der Sar, Smalling, Vidić, Fabio, Evra, Carrick, Scholes, Valencia, Nani, Rooney, Hernandez