UZVRATI KUPA UEFA

Može li svih šest Hrvata u polufinale?

16.04.2009 u 09:33

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa UEFA. U četiri ogleda igrat će šest naših nogometaša - zanimljivo je da njihove momčadi imaju povoljne rezultate iz prvih utakmica, a ni u jednom susretu ne igraju međusobno

Šest hrvatskih nogometaša, koji su stigli do četvrtfinala Kupa UEFA, u dobroj je prilici sa svojim klubovima otići i u sljedeću fazu natjecanja. Srnin Šahtar, kojem je naš igrač i kapetan, ima veliku prednost od 2:0 iz ukrajinskog dvoboja, a što je još važnije, momčad iz Marseillea nije im zabila gol u gostima. Na Velodromeu će sigurno biti jako teško, Francuzi su pobjedom protiv Grenoblea preuzeli vrh ljestvice Le Championata od Lyona. Šahtar je ostvario pobjedu 3:0 protiv Arsenala, ali ne londonskog nego kijevskog. Dakle, obje su momčadi u dobrom ritmu, pa bi večeras mogli odlučivati detalji.

U drugom francusko-ukrajinskom ogledu snage će odmjeriti kijevski Dinamo, naših Vukojevića i Sablića, te PSG. Ukrajinci imaju 0:0, a to znači da im je za polufinale potrebna minimalna pobjeda. Momčad iz Pariza u proteklih 180 minuta nije postigla nijedan gol, što za kijevsku momčad predstavlja prednost. Dinamo je u posljednjem kolu ukrajinskog prvenstva svladao Černomorec sa 3:1.

S dva pogotka prednosti, ali i s primljenim golom, njemačke momčadi HSV (Olić, Petrić) i Werder (Vranješ) odlaze k Manchester Cityju, odnosno Udineseu. HSV je loše krenuo u prvoj utakmici, gubio je 1:0 od prve minute, ali uslijedio je preokret, što im je sasvim sigurno ulilo dodatno samopouzdanje. Tim prije što City u engleskoj ligi ima dva poraza, od čega i kod kuće od Fulhama. Međutim, Olić je svjestan da se ta prednost lako može nadoknaditi.

'Ovaj rezultat može biti i jako opasan, moramo biti oprezni. Siguran sam da ćemo doći do finala u Istanbulu, no prije toga se moramo koncentrirati na Manchester City', poručio je Olić, koji se na kraju sezone oprašta od dresa HSV-a, pa ima jak  motiv da klubu u kojem se potvrdio donese jedan veliki trofej.

S obzirom na stanje Udinesea (13. u talijanskoj ligi), i Werder bi mogao izboriti polufinale. Ipak, Udinese se diže jer u posljednjem je kolu izborio pobjedu u gostima. Werder će zaigrati bez najboljeg igrača, Diega, koji ima problema s bedrenim mišićem, no Nijemci ove sezone imaju recept za igru s Talijanima. Ovo im je već treći suparnik (u Ligi prvaka su igrali s Interom i Milanom), a u svih pet dosadašnjih utakmica nijednom nisu izgubili. 

Uzvratne utakmice Kupa UEFA

Dinamo Kijev - Paris SG (18.30 sati, prva utakmica 0:0)
Manchester City - Hamburger SV (20.45 sati, prva utakmica 1:3)
Marseille - Šahtar (20.45 sati, prva utakmica 0:2)
Udinese - Werder (20.45 sati, prva utakmica 1:3)