VEČERAS, 21.30

Može li Real preko Barce do prvog trofeja?

20.04.2011 u 08:46

Bionic
Reading

Nogometaši Reala i Barcelone večeras u 21.30 sati u Valenciji igraju finale Kraljeva kupa. Oko stadiona Mestalla bit će opsadno stanje, jer stiže po 20.000 navijača obje momčadi

Zbog velikih tenzija posljednjih tjedana između Barcelone i Reala, o navijačima će se brinuti čak 5000 pripadnika policije, zaštitara, bolničara... U akciji će biti i antiteroristička jedinica, policajci na konjima, policajci specijalizirani za huligane... Realovu kapetanu Ikeru Casillasu nimalo se ne sviđa tako velika napetost uoči tog velikog derbija.

'Smeta mi što su tako velike tenzije i u medijima i među navijačima. Mi igrači zato sve to moramo smiriti na terenu. Ne smijemo izazivati incidente, jer utakmicu će gledati cijeli svijet. Moramo se ponašati kao gospoda', rekao je Casillas te dodao:

'Kraljev kup nam je vrlo važan jer ga nismo osvojili dugih 17 godina. Osvajanje tog trofeja puno bi nam značilo za samopouzdanje uoči dvoboja s Barcelonom u polufinalu Lige prvaka'.

Nakon brojnih kritika zbog toga što je u subotnjoj utakmici s Barcelonom izveo početni sastav sa sedam defenzivaca, momčad Josea Mourinha sada će igrati ofenzivnije. U sastav vraća Mesuta Özila, a vjerojatno i Emmanuela Adebayora.

U obranu Mourinha je stao i najbolji tenisač svijeta Rafael Nadal, koji je subotnjih 1:1 gledao u Barceloni, zajedno s Davidom Ferrerom, kojeg je dan kasnije pobijedio u finalu.

'Razumijem Mourinhov taktički pristup. Bio je prisiljen nešto mijenjati nakon 0:5 na Camp Nou. Da se u subotu išao nadigravati s Barcelonom, opet bi tako prošao. Ne smije se previše otvoriti niti večeras', rekao je Nadal te zaključio:

'Veliki sam navijač Reala, no priznajem da Barcelona ima bolju momčad. Možda i najbolju u povijesti nogometa'.

Sudeći prema statistici, Barcelona je večeras u prednosti. Naime, Josep Guardiola je kao trener sudjelovao u šest finala, te svih šest dobio. No, lako mu je kada ima Messija, koji je u tih šest finala zabio čak šest golova.

Mourinho je u postocima manje uspješan, od 16 finala, slavio je u 11.

Barcelonini igrači su se u subotu tužili da je trava na Bernabeuu bila previsoka, no u Valenciji neće biti tako.

'Ošišali smo travu na 2,5 cm, teren će biti idealan pa će Barca moći razviti igru', poručio je Javier Sanchez, direktor stadiona Mestalla.

Joseph Guardiola je pak poručio Mourinhu.

'Nećemo se opustiti, jednako nam je važno osvojiti Kraljev kup kao i prvenstvo Španjolske. Momčad smo koja mora juriti sve trofeje tijekom sezone, a ne kalkulirati'.

El clasico