POLUFINALE KUPA - 18 SATI!

Može li Osijek pokvariti Dinamovu savršenu sezonu; je li 'zločesti bećar' tajno oružje gostiju?

23.04.2019 u 11:05

Bionic
Reading

Na Maksimiru se od 18 sati igra polufinale Hrvatskog nogometnog kupa između Dinama i Osijeka. Igra se samo jedna utakmica, a pobjednik će u finalu igrati s boljim iz drugog polufinala Inter – Rijeka (18 sati, srijeda)

Dinamo je u petak pobjedom nad Slavenom u Koprivnici i matematički potvrdio osvajanje novog naslova prvaka Hrvatske. Ove sezone momčad koju vodi Nenad Bjelica nije u prvenstvu imala pravu konkurenciju što najbolje potvrđuje činjenica da Dinamo nakon 30 odigranih kola ima ogromna 23 boda prednosti nad prvim pratiteljem Rijekom, te nevjerojatnih 29 bodova više od Osijeka i Hajduka.

Potvrdio je Dinamo kvalitetu i u europskim nastupima ove sezone, a Bjelica je demonstrirao veliku širinu kadra budući da bilježi sjajne rezultate iako konstantno rotira momčad. Nakon poraza od Benfice i ispadanja iz Europske lige momčad Dinama nanizala je šest uzastopnih pobjeda, a u posljednjih pet utakmica nije primila niti jedan pogodak.

Bjelica želi plasman u finale Kupa:

'Radujemo se polufinalu Kupa, novoj utakmici u kojoj nas čeka renomirani, dobar suparnik, klub moje mladosti. Mislim da smo u zadnjim utakmicama pokazali da nema psihološkog i fizičkog umora, što je na kraju krajeva i bio razlog rotacija u momčadi tijekom cijele sezone. Vjerujem da ćemo i u ovoj utakmici pokazati naše pravo lice i biti na visokoj razini. Puno rotiramo, a to daje momčadi određenu svježinu. Vjerujem da ćemo to vidjeti i u sutrašnjoj utakmici.'

  • +7
Dinamo - Slaven Belupo, 1/4 finala Kupa, 5. 12. 2018. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Slatke brige prilikom sastavljanja početne jedanaestorke ima Bjelica budući da je prilikom najave susreta naglasio kako mu je na raspolaganju čak 25 igrača, odnosno svi osim beka Leovca i napadača Gavranovića, piše dvoznak.com.

Osijek je nakon loših izdanja momčadi nakon zimske stanke odlučio smijeniti dugogodišnjeg trenera Zekića. Na Zekićevu je poziciju pred mjesec dana stigao donedavni trener druge momčadi Skender koji je odmah dao priliku nekolicini mladih igrača što mu se defniitivno isplatilo jer je Osijek zaigrao bolje, a i u prva je tri Skenderova susreta osvojio sedam bodova. Niz uspjeha Skender je prekinuo prošlog petka na gostovanju kod davljenika Istre.

U borbenoj utakmici Osijek je imao inicijativu većim dijelom utakmice, no domaćin je u Puli uspio stići do pobjede zahvaljujući kasnom golu Miereza nakon udarca iz kuta. Osijek je ispustio prednost nad Hajdukom i do kraja sezone boriti će se za europske pozicije, no tu utrku svi u klubu stavit će sa strane, jer je Skenderova momčad stigla na korak do finala Kupa.

Skender vjeruje da Osijek može iznenaditi Dinamo:

'Dinamo je moćna ekipa za naše, ali i europske prilike. Kažnjavaju i najmanju pukotinu u suparničkim redovima. Osim toga, oni su tijekom vikenda odmarali svoju udarnu postavu. Trebati će nam dobra igra u obrani, čvrst blok, a svoje prilike tražiti ćemo u kontranapadima. Ako do poluvremena održimo nulu, naše šanse u nastavku će progresivno rasti. Moramo se bacati na glavu da bi parirali Dinamu, no igra se jedna utakmica i mislim da imamo šanse.'

Od dolaska Skendera na klupu Osijeka momčad je pomlađena i očekuje se da će mladi igrači poput Žapera, Marina i Špoljarića dobiti priliku i u polufinalu Kupa. Očekuje se da će Osijek momčad postaviti u 3-5-2 formaciju, a moguće je da će u konkurenciji za nastup biti ponajbolji igrač i zločesti bećar Bočkaj koji se vraća nakon klupske suspenzije zbog izazivanja prometne nesreće u alkoholiziranom stanju. Možda je upravo on tajno oružje Osijeka za prekid, jer svi znaju kakav udarac ima taj nogometaš iz slobodnjaka.