FIFA_SP_2018.svg

baš po njegovom ukusu

Mourinho zadivljen onime što je vidio u hrvatskoj skupini: Kao da je on bio izbornik!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 17.06.2018 13:32
  • Objavljeno 17.06.2018 u 13:32
Bionic
Reading

Jose Mourinho impresioniran je igrom Islanda koji je poput njegovih momčadi 'parkirao autobus' i s pregršt igrača u obrani izborio remi protiv Argentine. Prognozu koju je dao prije turnira u kojoj je Hrvatsku stavio na posljednje mjesto u grupi sada je opisao kao 'smiješnu'...

Portuglaski stručnjak za milijunski honorar analizira utakmice za televiziju Russia Today i nikog nije iznenadilo što je nakon remija Argentine i Islanda hvalio obrambenu taktiku autsajdera u ovoj utakmici.

  • +3
SP u nogometu, skupina D: Argentina - Island Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Island je igrao na samoj granici, a kada momčad tako igra, ne možeš od nje tražiti više. Bili su kompaktni, imali su u jednom trenutku i desetoricu igrača u kaznenom prostoru. Nitko im ne može zamjeriti takav koncept igre. Nisu igrali jedan na jedan s Messijem, nego su kontrolirali prostor. Imali su jednu šansu i zabili jedan pogodak,' izjavio je zadovoljni Jose Mourinho koji voli takav nogomet, a onda se i našalio:

'Ti momci iz Islanda još od djetinjstva su jeli mnogo mesa za doručak. Svi su snažni i u dobroj formi, a nogomet koji igraju je savršeno prilagođen njima samima.'

Mourinho naglašava kako na Islandu nema onih koji kritiziraju obrambeni nogomet pa je igračima najmanje zemlje u povijesti SP-a lako dati svoj maksimum i igrati bez pritiska, dok priznaje da argentinskom izborniku ovih tjedana ne bi htio biti u koži.

  • +40
SP u nogometu, skupina D: Hrvatska - Nigerija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Zanimljivo, Portugalac je uoči Svjetskog prvenstva prognozirao da će iz skupine D proći dalje Argentina i Nigerija, a Hrvatsku je stavio na posljednje mjesto. Ovaj put je svoju prognozu nazvao 'smiješnom' te rekao da bi Island s ovim bodom mogao pomrsiti račune ostalima u grupi, a dao je komentar i Messijevog promašenog penala.

'Kad promašiš penal na Svjetskom prvenstvu u trenutku kad tvoja ekipa treba pogodak, to te pogodi. Nakon toga se trudio, igrao protiv jednog ili dvojice, ali to je bilo jako teško. Čak i supermen je čovjek koji ima osjećaje,' zaključio je Mourinho.