LJUTITI PORTUGALAC

Mourinho rekao pravu istinu nakon optužbi da je on potjerao Salaha iz Chelseaja; je li pretjerao?

27.04.2018 u 10:35

Bionic
Reading

Ove sezone egipatski napadač Mohamed Salah svojim igrama u dresu engleskog Liverpoola zaludio je navijače tog kluba, ali i poprilično bacio u očaj sve navijače Chelseaja koji su proglasili tadašnjeg trenera Josea Mourinha najvećim krivcem za to što je takav igrač praktički potjeran iz kluba

Danas je Mohamed Salah najtraženiji nogometaš na svijetu, a cijena od 200 milijuna eura – koliko su najmoćniji klubovi poput Real Madrida i još nekih spremni dati na ime odštete – dovoljno govori o tome.

No nakon što je Salah – koji je ove sezone zabio 43 gola – doslovno eksplodirao oglasili su se i najveći kritičari portugalskog trenera Josea Mourinha, a on je jedan od onih koji su rekli 'da Salah može napustiti Stamford Bridge te otići u Fiorentinu na posudbu'.

Podsjetimo, Mo Salah stigao je iz švicarskog Basela u Chelsea za 11 milijuna eura, ali pravu priliku nikada nije dobio (nastupio je u samo 13 utakmica). Nakon Fiorentine posuđen je Romi uz mogućnost da klub iz Rima otkupi ugovor, što su i napravili za 15 milijuna eura. Kasnije je Salah prešao iz Rome u Liverpool u transferu teškom 42 milijuna eura.

No na uvrede i optužbe Mourinho, danas trener Machester Uniteda, očekivano brzo je odgovorio:

'Nikada nisam govorio o tome, ali ne mogu više šutjeti zbog izrečenih laži. Nisam ga ja prodao, ja sam ga doveo u klub', pokušao se opravdati Mourinho, dodavši:

'Poslao sam ga na posudbu jer nije bio ni fizički ni psihički spreman za Premier ligu. Trebalo mu je utakmica, trebalo mu je vremena da očvrsne. Znate, nije se uklopio ni društveno ni kulturno. Bio je potpuno izgubljen i sve mu je bilo teško. Zato smo ga poslali u Fiorentinu na posudbu. Na toj poziciji imali smo Williana i Edena Hazarda i nije bilo mjesta za Salaha.'

No Mourinho tu nije stao. Želio je reći još nešto:

'Evo, sada, koliko čitam, ide priča kako ga je Chelsea izgubio baš zbog mene, što nije istina! Ta odluka je bila zajednička. U klubu smo odlučili da ćemo ga prodati da bismo taj novac iskoristili za kupovinu nekog drugog igrača. Nešto kasnije, nakon što sam otišao iz kluba, odlučili su da će ga definitivno prodati Romi. Evo, to je prava istina. Znate, zaista sam sretan zbog svega što se Salahu događa i sretan sam što jedino nama nije dao gol u dvije utakmice. Mislim da je Salah iznenadio sve, uključujući samoga sebe. Fantastičan je!', završio je karizmatični Mourinho.

Hoće li se na ovu temu ikada oglasiti Salah, teško je reći. Za njega je posudba u dva talijanska kluba ispala pun pogodak, a danas u Liverpoolu ima status nedodirljivog. Čak su u Liverpoolu toliko zaljubljeni u njega da su Realu i ostalima poručili kako 'Mo Salah nije na prodaju ni za kakav iznos!'.

  • +31
Egipatski nogometaš Mohamed Salah Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia