KRALJ IRONIJE

Mourinho nadmašio i jezičavog Cruyffa

21.04.2011 u 11:08

Bionic
Reading

Real i Barcelona dva su različita svijeta, a jedna od rijetkih sličnosti im je strast kojom vole podbosti suprotni stožer. U tom verbalnom ratu ovoga su se tjedna zakvačila dvojica genijalnih nogometnih umova neobuzdanog ega


Institucija totalnog nogometa Johann Cruyff i njegova nogometna antiteza Jose Mourinho riječima ratuju s distance. Cruyff, arhitekt današnje Barcelone, za Mourinha je nakon remija u prvenstvu rekao kako nije nogometni trener već skupljač trofeja kojemu nije stalo do igre. Odgovor je došao nakon – novog Mourinhovog trofeja.

'Čuo sam da je netko rekao da volim skupljati trofeje. Hvala na komplimentu, to je zaista najljepši osjećaj. Sviđa mi se ta konstatacija, volim biti kolekcionar trofeja', uobičajeno je Mourinho pronašao adekvatan odgovor.

Iza njega i Guardiole su dva od četiri derbija u kratkom periodu.

'Osvajanje kupa me oduševilo – to je nešto posebno. Fantastičan trijumf protiv sjajne momčadi kao što je Barcina koji smo potpuno zaslužili. U prve dvije utakmice smo izvukli remi i pobjedu, ne vidim razloga da ne ponovimo isto i izbacimo ih i iz Lige prvaka. Ovdje sam došao kako bi promijenio mentalitet momčadi i počeli smo odlično', hvali svoje jurišnike Mourinho.

Uspješne Mourinhove metode nahvalio je i Sergio Ramos: 'Jose je kapetan našeg broda i uz njega smo do smrti. Sve što pokušava usaditi u nas funkcionira sjajno, jedva čekamo nastavak.'