RONALDU ZLATNA LOPTA

Mourinho: Messijevih 50 goolova nište ne znaći

15.05.2012 u 20:59

Bionic
Reading

Jose Mourinho, trener novog prvaka španjolske nogometne lige, Real Madrida, čvrsto vjeruje da njegov igrač Cristiano Ronaldo zaslužuje titulu najboljeg igrača svijeta ove sezone

Iako je igrač Barcelone Lionel Messi 50 puta poentirao ove sezone u Primeri, naspram Ronaldovih 46 pogodaka, Mourinho smatra da su Portugalčevi golovi bili značajniji, odnosno da Messijevi nisu imali nikakvog značaja s obzirom na to da je njegova Barcelona izgubila prvenstvenu utrku.

'Cristiano mora dobiti Ballon d'Or nagradu. Ne zato jer je bio drugi najbolji strijelac natjecanja, već zato što je donio svojoj momčadi naslov. Messi je zabio 50 golova, ali oni ništa ne znače. Baš kao i što je Cristiano zabio 42 prošle sezone koja u konačnici nisu ništa značila', rekao je Mourinho u razgovoru za SIC.

I dok portugalski trener vjeruje da je njegov sunarodnjak najbolji nogometaš svijeta, smatra da on ne može voditi svoju reprezentaciju do trijumfa na predstojećem Euru.

'Real Madrid je jedna stvar, a reprezentacija nešto sasvim drugo. Klubovi su, po običaju, bolji od nacionalnih vrsta. U Portugalu on nema takvu podršku svojih suigrača kakvu ima u Realu. Ne možemo očekivati da će nas voditi do naslova Europskog prvaka i pritom postići 10 ili 15 pogodaka. Usprkos tome što je najbolji na svijetu', zaključio je karizmatični Portugalac.