LIGA PRVAKA

Mourinho dočekuje 'starog prijatelja' i United

23.02.2009 u 16:00

Bionic
Reading

Po uzoru na HNL, u proljetni dio natjecanja ulazi i nogometna Liga prvaka. Na rasporedu su prve četiri utakmice osmine finala, a fokus interesa bit će na stadionu Giuseppe Meazza, gdje gostuje Manchester

INTER – MANCHESTER

Prvak Europe gostuje u Milanu, a na klupi će se nakon obračuna u Premiershipu ponovno sresti Alex Ferguson i Jose Mourinho. Iza gostiju je zastrašujući niz od 17 susreta u kojemu su upisali 16 pobjeda i poraz od Derbyja u liga kupu, koji su u uzvratu komforno nadoknadili.

S druge strane stoji znatno labilniji Inter, no Mourinhova momčad u snazi na sredini terena i genijalnim rješenjima Ibrahimovića itekako ima aduta za slavlje na svom terenu. I iza njih je sedam susreta bez poraza (šest pobjeda) i golemo iskustvo. Tko god prođe u ovom dvoboju, svrstat će se u sam vrh favorita za naslov na kraju natjecanja.

ARSENAL – ROMA

U posljednjih šest utakmica Arsenal je zabio samo pet golova, od čega je dva u pobjedi 4:0 protiv Cardiffa zabio Eduardo. Lepršavi nogomet Arsenea Wengera ne rezultira pobjedama i Roma u Londonu ima veliku priliku. Momčad Luciana Spalettija krči put prema vrhu Serie A i bit će zanimljivo vidjeti što može protiv Arsenala, koji je još uvijek hendikepiran izostankom udarnih napadača.

LYON – BARCELONA

Francuska institucija dočekuje možda i najraznovrsniju momčad Europe. Ponos Katalonije poražen je u gradskom derbiju od Espanyola, no trokut Eto'o – Messi – Henry u prvenstvu je već zabio više od 50 golova i Barca je spremna za napad na europski vrh. Lyon je prilično ovisan o raspoloženju Karima Benzeme, no uigrani stroj s Gerlanda već je godinama dio europskog vrha i neće pasti bez junačkog otpora.

ATLETICO – PORTO

Dvoboj na Calderonu obilježit će velik broj igrača s južnoameričkim štihom i naglašenom kreativnom komponentom. Ipak, Atletico je u teškoj rezultatskoj krizi koja je rezultirala smjenom trenera; od posljednjih deset susreta, pobijedili su samo protiv Huelve. Aguero i Forlan nisu ubitačni kao na početku sezone i Porto se u pirinejskom dvoboju nameće kao blagi favorit za prolaz.