SKROMNI JOSE

Mourinho: Do mog dolaska Inter je bio mala momčad

21.04.2010 u 11:44

Bionic
Reading

Trener Intera Jose Mourinho, nakon sinoćnje pobjede 3-1 protiv Barcelone u prvoj polufinalonoj utakmici Lige prvaka, bio je ponosan na svoje igrače

'Vrlo sam ponosan na svoje igrače, ali sam isto tako svjestan da će nam biti vrlo teško u uzvratnoj utakmici u Barceloni', kazao je Mourinho, koji se u tunelu stadiona San Siro sukobio sa veznjakom Barce Xavijem.

'Onima koji nisu navikli gubiti uvijek je teško kad dožive poraz, i ja sam takav. A što se tiče Xavija, ja s njime nikad neću imati problema, jer ga obožavam i on je za mene jedan od najboljih nogometaša na svijetu', rekao je Mourinho.

No, portugalski stručnjak ponovno je bio ljut na 19-godišnjeg napadača Marija Balotellija, s kojim je ove sezone bio već nekoliko puta u sukobu. Mourinho mu je zamjerio nedostatak požrtvovnosti.

'Igramo jednu od najvažnijih utakmica i svi igrači daju svoj maksimum i teren napuštaju mrtvi umorni, dok su neki mogli pružiti malo više da bi pomogli svojoj momčadi', rekao je Mourinho.

Balotelli je u igru ušao u 75. minuti, a navijači Intera dočekali su ga uvredama jer mu još nisu zaboravili incident kada se je prošlog mjeseca slikao u dresu ljutog rivala AC Milana. Balotelli to nije mogao podnijeti bez reakcije, pa je na kraju utakmice bacio Interov dres na travnjak.

Na konferenciji za novinare Mourinho nije zaboravio spomenuti svoj doprinos napretku Interove momčadi.

'Kad sam ja stigao u Inter to je bila 'mala momčad' kad je u pitanju Liga prvaka, bojali su se igranja u toj konkurenciji. Sada to više nije slučaj, mi smo sada velika momčad u Ligi prvaka i imamo priliku eliminirati najbolju ekipu na svijetu. U svakom slučaju, ili ćemo izboriti finale u Madridu, ili ćemo se vratiti kući uzdignutih glava', dodao je Mourinho.