NOVI EL CLASICO

Mourinho brani diplomski, Pep na popravnom

27.04.2011 u 09:40

Bionic
Reading

Večeras od 20,45 na Santiago Bernabeuu igra se prva polufinalna utakmica drugog para Lige prvaka, između Reala i Barcelone. To je ujedno i treći El Clasico u samo desetak dana, a prema tim ishodima, Barcelona više nije favorit

Iako je i Ivan Rakitić, koji od siječnja igra u Španjolskoj te je u kratkom periodu igrao protiv obje momčadi, procijenio da je Barcelona favorit u dvije utakmice, hrvatski reprezentativac dodao je i da su obje momčadi - vrlo ozbiljne, i da će se maksimalno pripremiti za ove utakmice.

No prema tonovima koji stižu iz obaju klubova, atmosfera je ipak za barem jedan posto bolja u Realu, koji je u prošlotjednoj utakmici Kupa kralja potvrdio da ima trenera sposobnog neutralizirati Barcine čarobnjake. Ustvari, tako je i prošle sezone stigao do naslova prvaka, kada je u istoj fazi natjecanja, vodeći Inter, bio koban za Katalonce.

Mourinhova strategija ide toliko daleko da je za prvenstvenu utakmicu prije desetak dana naredio da trava bude maksimalne dužine, kako bi lopta teže putovala između Barcinih igrača.

'Trenirat ćemo na Bernabeuu i tako ćemo vidjeti je li trava još narasla od prošli put', ironičan je bio Pep Guardiola, trener katalonske momčadi, koji bi večeras trebao dokazati što je sve naučio iz posljednja dva međusobna ogleda. Navodno već imaju odgovor na njegovu taktiku.

Mi ćemo ići igrati kako znamo, napadati i pokušati postići gol. Moramo se suprotstaviti njihovim vrlinama. Igrat ćemo s pozitivnim mentalitetom i svjesni da nas samo 180 minuta dijeli od finala', rekao je Barcin kreator Iniesta, prije nego je doznao da neće moći igrati.

Uoči današnje utakmice, trener Barcelone Pep Guardiola ima puno problema sa ozlijeđenim igračima, a najveći je izostanak 'playmakera' Andresa Inieste, koji se nije uspio oporaviti od ozljede.

Drugi veliki problem je pozicija lijevog braniča. Već ranije je ostao bez Erica Abidala koji je operirao tumor na jetrima, prošlog tjedna Brazilac Adriano je ozljedio butni mišić, a sada je ostao i bez Maxwella, koji je u subotu na prvenstvenoj utakmici protiv Osasune ozlijedio prepone. Izvan stroja je i napadač Bojan Krkić, a neizvjestan je nastup stopera Gabriela Milita.

Na upit tko će zamijeniti Iniestu, te popuniti poziciju lijevog braniča, Guardiola je odgovorio: 'Možda Puyol, ili Mascherano, ili možda Andreu Fontas (21-godišnji branič koji je odigrao samo dvije utakmice u posljednje dvije godine). No, u jedno možete biti sigurni, protiv Reala ćemo imati 11 igrača na terenu'.