ZAJEDNO SMO JAČI

Morales: Ne razumijem zvižduke i kritike

Bionic
Reading

Veznjak Pedro Morales (25) bio je jedan od najboljih igrača Dinama tijekom sezone, no nakon potresa u njegovom rodnom Čileu koji je uzeo mnogo žrtava dobra forma je nestala. Putovanja do domovine da bi pomogao obitelji psihički su ga iscrpila

Prvotimac 'modrih' nada se da je teško razdoblje iza njega. Prebolio je gubitak dva stana u potresu, a najvažnije od svega je što su mu roditelji i braća preživjeli katastrofu. Jedino je nesretan što su zbog potresa bile odgođene dvije pripremne utakmice reprezentacije, a uoči treće je ozlijedio koljeno pa se nije još uspio nametnuti izborniku za SP. Ipak, nada umire posljednja.

'U svibnju imamo još tri provjere – Meksiko, S. Irska i Izrael. Moram se razigrati u klubu pa nametnuti izborniku', rekao je Morales u razgovoru za SN.

U posljednje vrijeme Dinamo igra ispod razine koju svi očekuju. Svjestan je toga i Čileanac.

'Podbacili smo u Kupu, ali s Hajdukom je svaki put sve jednako. Zbog napetih emocija, velikog rivaliteta, stresa i čudnog ugođaja, najmanje je nogometa. U takvim uvjetima ne iskazujemo pravu vrijednost i Dinamo strada. No bit ćemo prvaci, i to je uspjeh, zar ne?', izjavio je Morales.

'Ne razumijem tolike kritike novinara, najmanje razumijem gledatelje. Zar ne bi bilo logično da nas podrže i poguraju ako nam ne ide. Tada su zvižduci najmanje potrebni. Nigdje nisam vidio takav odnos. Ako nas navijači vole, neka koji put oproste. Zajedno s njima bit ćemo čvršći. Ostave li nas, kriza će biti i veća.'

Morales ima dobar odnos s BBB-ima: 'Ginem i za njih i oni to prepoznaju. Hvala im.' Volio bi da trener Jurčić i dalje ostane na kormilu kluba iz Maksimirske 128, a iz Hrvatske se ne žuri.

'Došao sam 2008. Eventualno ću otići 2012. I prije, bude li odgovaralo svima. Ne žurim iz Hrvatske, ništa mi ne manjka', završio je Morales.