BLATTER NA MUKAMA

MOO protiv zimskog SP-a 2022.

13.01.2011 u 20:09

Bionic
Reading

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge protivi se održavanju svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine u Kataru po zimi umjesto u ljetnim mjesecima

Rogge smatra kako nije dobro da se World Cup održi u istom terminu kao i zimske olimpijske igre te godine i zbog toga je pozvao predsjednika Fife Seppa Blattera na konzultacije.

'Bilo bi razumno da se izbjegne potencijalni sukob. Organizacija dva najveća natjecanja u isto vrijeme nanijela bi veliku štetu svim stranama', kazao je predsjednik MOO-a.

Svjetsko prvenstvo 2022. godine je dodijeljeno Kataru, a Blatter je nedavno najavio kako postoji mogućnost da se SP održi u zimskim mjesecima kako bi se izbjegle velike vrućine koje u tom dijelu svijeta vladaju ljeti.

'Imamo dovoljno vremena za donošenje odluke, ali je već sada jasno kako je najbolje da se SP održi tijekom zime', kazao je Blatter na otvaranju Azijskog prvenstva prošlog tjedna.

Zimske Olimpijske igre traju 16 dana, a održavaju se između 20. siječnja i 28. veljače. Rogge smatra kako bi se Fifa trebala držati svojih odluka.

'Prilikom donošenje odluke o domaćinu SP-a 2022. godine čelnici Fife su bili dobro upoznati s vremenskim uvjetima koji vladaju u toj zemlji tijekom ljeta. Katar je pobijedio zahvaljujući obećanju da će svi stadioni biti klimatizirani. Ne znam zbog čega se sada to dovodi u pitanje', kazao je predsjednik MOO-a.