BIOGRAFIJA

Monika Seleš: Nož je srušio moj svijet

02.03.2009 u 13:18

Bionic
Reading

Nekada najbolja tenisačica svijeta Monika Seleš već pet godina apstinira od natjecateljskog tenisa i u SAD-u uživa u sportskoj mirovini. Došlo je vrijeme i za njenu autobiografiju, koja će izaći u travnju ove godine

Monika je priču o svom životu nazvala 'Pronalazak sklada između tijela, uma i same sebe' (Getting a grip on my body, my mind, myself), a u njoj potanko opisuje strelovit sportski uspon, koji je nasilno zaustavljen u Hamburgu 1993. godine.

Priča počinje 1990. godine kada je rođena Novosađanka s nepunih 17 godina postala najmlađa pobjednica Roland Garrosa, a u sljedeće tri godine nastavila je dominirati. Tada ju je nožem probo zaluđeni navijač njezine najveće konkurentice Steffi Graf i Seleš se dvije godine psihički oporavljala prije povratka na terene.

'Tog dana se nije dogodio samo ubod i pad moje karijere. Tog dana ja sam izgubila životnu nevinost. Dotad sam vjerovala da se dobra djela vraćaju dobrim, no tada sam izgubila vjeru', objavio je njezin izdavač dio najzanimljivijih detalja.

Na terene se vratila kao natjecateljica SAD-a, a 2003. godine karijeru je završila s devet osvojenih Grand slam naslova i 15 milijuna dolara od teniskih turnira. Članica je teniske Kuće slavnih.

Bit će riječi i o izgubljenoj bici s rakom njezina oca Karolja, kao i o ljubavnoj vezi s jednim od osnivača Microsofta Paulom Allenom. Knjiga će koštati 26 dolara.