izgubio i psg

Monaco blamažom završio svoju katastrofalnu sezonu, ali ipak nije ispao iz lige

24.05.2019 u 22:58

Bionic
Reading

U posljednjem kolu francuskog nogometnog prvenstva Monaco je u gostima izgubio od Nice rezultatom 2:0 i tako završio sezonu na 17. mjestu, prvom iznad zone ispadanja...

Nogometaši Monaca koji su prije samo dvije godine PSG-u oteli naslov prvaka Francuske ove su se pod vodstvom Leonarda Jardima propisno osramotili.

  • +3
Izvor: Profimedia / Autor: BELGA PHOTO BRUNO FAHY

Većim dijelom sezone Subašić i suigrači boravili su na samom dnu ljestvice, a kad su se tijekom proljeća malo probudili, uslijedila je nova kriza pa su do posljednjeg kola morali strepiti za svoj prvoligaški status.

Da bi Monaco ovog petka završio u dodatnim kvalifikacijama za opstanak trebao mu se dogoditi uvjerljiv poraz od Nice i još uvjerljivija pobjeda Caena protiv Bordeauxa. Nogometaši iz Kneževine svoj su posao obavili, dopustili su protivniku da se s njima poigra i trijumfira s 2:0, no rival je podbacio i izgubio kod kuće te tako spasio od potpune sramote skupocjene zvijezde poput Falcaa, Golovina, Fabregasa, Glika...

Danijel Subašić zbog ozljede nije sudjelovao u tom brodolomu.

Situaciju je na kraju najbolje iskoristio Dijon koji je pobjedom protiv Toulousea izborio dodatne kvaliikacije, a Caen je ispao iz lige.

Monaco završava na 17. mjestu koje osigurava opstanak, ali ne i pad vrijednosti na nogometnom tržištu svih igrača koji su sudjelovali u blamaži.

Slab je bio i PSG u zadnjem kolu koji igra očajno otkad je osigurao titulu prvaka. Ovog petka izgubio je od Reimsa 3:1, uz jedan gol Kyliana Mbappea, a trebala su mu četiri da dostigne Messija u borbi za Zlatnu kopačku, odnosno titulu najboljeg strijelca Europe.

Uz PSG, u Ligu prvaka idu Lille i Lyon, a u Europsku ligu St. Etienne, Strasbourg i Rennes. Osim Ceana iz lige je ranije ispao i Guingamp...