JOSHUA OSTAO PRVAK

Molinu u 3. rundi srušio na pod i hrabro poručio Kličku...

11.12.2016 u 08:31

Bionic
Reading

Dvadesetsedmogodišnji Britanac Anthony Joshua obranio je naslov u teškoj kategoriji po IBF verziji prekidom u trećoj rundi protiv Amerikanca Moline

Nakon što mu je Ukrajinac Vladimir Kličko otkazao borbu zbog ozljede, Britanac Joshua dobio je novog suparnika. No ni 34-godišnji Eric Molina nije imao previše izgleda protiv domaćeg borca, koji je slavio u svih 18 dosadašnjih profesionalnih mečeva. I to s 18 prekida.

Iz ovog kuta izgleda da je zagrijavanje za travanjski okršaj protiv Klička bio lagan posao za Joshuu.

'Bio sam strpljiv i čekao svoju prigodu. Nije lako s borcima poput Moline. No nije mi bio neki problem. Pobijedio sam i sad idemo napraviti plan za sljedeću godinu', izjavio je Joshua i pokazao na Vladimira Klička.

Dvoboj protiv Ukrajinca ma rasporedu je  29. travnja na Wembleyju pred 80.000 ljudi.

'Želite gledati veliku borbu? Gledat ćete je', hrabro je, nakon što je ušao u ring, poručio Kličko.

'Poštujem prvaka, neka bolji pobijedi', dodao je Joshua, koji nije imao većih problema protiv Erica Moline koji mu je poslužio praktički kao sparing partner.

Prije meča za naslov gledatelji su mogli uživati u sjajnoj borbi engleskih boksača u teškoj kategoriji između Dilliana Whytea i Derecka Chisore, u kojoj je pobjeda pripala Whyteu sudačkim preglasavanjem.

Borci su se bespoštedno udarali svih 12 rundi, kao što se i očekivalo nakon što je na novinskoj konferenciji prije meča Chisora bacio stol na suparnika.