ISPRATIO REPREZENTATIVCE

'Moj je favorit bio Boban, ali i Šuker zaslužuje priliku'

05.06.2012 u 10:37

Bionic
Reading

Odlazak hrvatske nogometne reprezentacije na Euro u Poljsku i Ukrajinu bio je prilika da se među hrvatskom nogometnom elitom pojavi i resorni ministar Željko Jovanović. Naravno, u društvu Petra Skansija, svojeg pomoćnika, malo je stršao među ostalima na aerodromu

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović stigao je u društvu svog pomoćnika Petra Skansija na zagrebački aerodrom kako bi hrvatskim reprezentativcima poželio sreću i puno uspjeha na predstojećem Euru. Istina, nisu igrači popadali u trans kada su ga vidjeli, rukovali se jesu, a ministar je s članovima stožera, Bilićem, Mrmićem, Jurčevićem, Asanovićem i Gavranom, izmijenio nekoliko riječi.

'Red je da im poželim sretan put, dobru formu i da, uz veliku sportsku borbu, odu što dalje. Velika bi stvar bila, s obzirom na težinu skupine, da prođu u drugi krug', rekao je ministar te dodao da je dobio poziv Michela Platinija da dođe na Euro. Tako će Jovanović i Skansi stići u Poznanj i gledati dvoboj s Ircima:

'Možda nema euforije, ali sigurno imaju podršku u svakom našem sugrađaninu. A siguran sam da će se navijati za Hrvatsku u svakom našem domu. Ponavljam, na igračima je samo da odigraju pravo, sportski, a onda im se možda i posreći da ostvare veliki uspjeh.'

Iako nije želio reći da je cjelokupno stanje u državi također razlog nedostatku euforije, poručio je da nogometaši mogu biti barem na trenutak u centru pozornosti:

'Trebamo se koncentrirati na naše nogometaše i svi zajedno navijati da budu što bolji i da donesu malo sreće i veselja svim građanima Hrvatske koji su prilično opterećeni brojnim problemima u kojima se nalazi, tako da će malo veselja svima dobro doći'.

Posljednjih ste se tjedana susretali i s budućim predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom. Ima li Šuker i vašu podršku?

'Već sam prije govorio da su mi cilj i želja da Hrvatski nogometni savez preuzmu 'vatreni', a on je dio te generacije i sasvim sigurno zaslužuje priliku.'

Istina, ali Šuker je vrlo blizak i Zdravku Mamiću, ali i Vlatku Markoviću, još uvijek aktualnom predsjedniku saveza?

'Moj je favorit bio Boban, ali on to nije želio. Što se tiče Mamića, mi smo pokrenuli neke mehanizme i vidimo da se neke stvari već popravljaju', zaključio je ministar Jovanović.