'OTOK' PIŠE O SPORNOM TRENUTKU

Mohamed Salah pao u očima ljubitelja nogometa; potez nedostojan igrača koji želi biti najbolji

21.08.2018 u 08:50

Bionic
Reading

U drugom kolu engleskog prvenstva Liverpool je kao gost svladao Crystal Palace 2:0, ali poslije utakmice najviše se piše i priča o kontroverznom penalu kojeg je izborio Mohamed Salah iz kojeg su 'redsi' poveli

Egipćanin u Liverpoolu ima status božanstva, a svojom životnom pričom stekao je simpatije diljem svijeta. Ipak, u dvoboju s Crystal Palaceom Salah je izveo potez na koji se s prijezirom gleda u svijetu nogometa.

Domaćin se dobro branio u prvih 45 minuta, a u samoj završnici prvog dijela na scenu je stupila najveća zvijezda 'Redsa'.

Salah je u šesnaestercu primio loptu, krenuo u dribling i zatim pao kao pokošen. Na snimci se vidi da je bilo malog kontakta između Salahove noge i suparnika Mamadoua Sakha, ali intenzitet je zaista bio smiješan, ni malo dijete ne bi palo. No Egipćanin se teatralno bacio i iznudio penal od suca Michaela Olivera uz oštre prosvjede igrača Crystal Palacea.

Iznuđeni penal Salaha Izvor: Društvene mreže

Takav potez je nedostojan nogometaša koji pretendira da bude najbolji na svijetu i kojeg je Uefa ostavila u najužem izboru za najboljeg igrača Europe zajedno s Lukom Modrićem i Cristianom Ronaldom.

Društvene mreže su se užarile, popljuvale su Salahovu glumu koji je zasigurno izgubio dio simpatija kod neutralnih navijača, a o tome ključnom trenutku pričalo se je i poslije susreta.

'Predugo sam u nogometu i znam da to nije penal. Zato smo frustrirani i ljuti. Ako je to penal onda se nogomet promijenio. Nema šanse da je naš branič želio srušiti igrača. Ne bih volio da se mojoj momčadi sviraju takvi penal', rekao je trener domaćina Roy Hodgson.

  • +4
Crystal Palace - Liverpool, 2. kolo Premiershipa, 2018/19. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

O toj situaciji bio je upitan i strateg gostiju Jürgen Klopp. Da se protiv njegovog Liverpoola svirao takav kazneni udarac najvjerojatnije bi bio bijesan, a ovako se pravio 'lud'.

'Morate pitati Salaha je li bio penal.'

  • +31
Egipatski nogometaš Mohamed Salah Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia