DERBI U LJUBLJANI

Mogu li 'zmajčeki' zaustaviti probuđene 'medvjede'?

20.02.2011 u 12:32

Bionic
Reading

Tri utakmice prije kraja ligaškog dijela natjecanja ni Olimpija ni Meedveščak nisu osigurali play-off, no ako pobijede, 'zmajčeki' će upravo to učiniti, dok bi poraz 'medvjedima' ostavio tek male šanse za doigravanje

Tri momčadi, a dva mjesta za doigravanje. Jesenice, Olimpija i Medveščak i dalje se bore za play-off, a nedjeljni sraz 'zmajčeka' i 'medvjeda' mogao bi biti itekako značajan za konačni rasplet. Olimpija i Medveščak ove su sezone igrali pet susreta i zagrebačke navijače sigurno će razveseliti podatak da je momčad iz Ljubljane samo jednom osvojila bodove, i to u Zagrebu nakon izvođenja kaznenih udaraca još davno, krajem listopada prošle godine.

U preostale četiri utakmice 'medvjedi' su pobjeđivali s promjenjivom gol razlikom, no važno je da su osvajali bodove. Ipak, trenutna situacija je puno kompliciranija od puke statistike. Olimpija gra jako dobro i pobjeđuje u nizu. Tijekom veljače ubilježila je tek dva poraza, i to u gostima kod Albe te na svom ledu protiv Red Bulla. Ostalo je pobjeđivala, katkad zabijajući i osam golova.

Kad su u pitanju ozlijeđeni i bolesni, tad je Olimpija u maloj prednosti jer trener Hannu Järvenpää nema nikakvih problema sa sastavom. S druge strane, Doug Bradley ima ozlijeđenog prvog strijelca Ryana Kinasewicha koji bi se ipak trebao pojaviti u momčadi i igrati barem situacije s igračem više, dok Alan Letang i Miroslav Brumerčik još nisu 100 posto fit, no obojica će klizati u Tivoliju.

Utakmica je na rasporedu u 18 sati.

Medveščak vs. Olimpija 7:1 (Arena 2011)