ČOVJEK-AFERA

Moggi rafalno napao čelnike Juventusa

25.01.2010 u 22:49

Bionic
Reading

Osramoćeni bivši predsjednik torinskog Juventusa Luciano Moggi izdržava petogodišnju kaznu zabrane obavljanja nogometnih dužnosti, ali ne može izdržati i mirno gledati što se događa u njegovom najdražem klubu

Juventus je u zadnjih šest kola upisao pet poraza i sve je dalje od plasmana u Ligu prvaka iduće sezone. Torinske 'zebre' više ne izgledaju kao moćan sastav, a to Moggija posebno ljuti.

'Juventus plaća cijenu neadekvatnog vodstva. Ljudi u upravi su nesposobni i ne bi smjeli ostati na svojim pozicijama. Jasno se vidi da igrači nisu opušteni i da su izgubili samopouzdanje. Klubu nedostaje ono ključno, jasno vodstvo', grmi u talijanskim medijima posrnuli moćnik koji je uhvaćen i osuđen zbog kupovanja utakmica.

'Sportski direktor Secco bi se trebao vratiti glumačkoj karijeri, a predsjednik Blanc bi trebao podnijeti ostavku koja na snagu stupa odmah. Kada se sjetim da je nekada govorio kako je vođenje kluba lakše nego je on to zamišljao, možda je mislio na neki drugi klub s drugačijim ambicijama', nastavio je Moggi.

'On i njegova ekipa su uništili klub koji je po pitanju vođenja bio u samom svjetskom vrhu. Kada je buknula ona afera oni su napadali ne samo nas nego i naše obitelji, a napravili su takvu štetu kakva se godinama neće moći ispraviti.'

Moggiju petogodišnja zabrana ističe sljedeće godine i, sudeći prema njegovim povremenim istupima, nekadašnji šef kao da odbrojava dane do povratka u Juventus. Dapače, predsjednička kampanja već je, čini se, počela.