pokazao je da se zna boriti

Mogao bi biti veliko hrvatsko pojačanje iz dortmundske Borussije, ali prije ulaska u profesionalne vode radio je na 'baušteli'

30.10.2021 u 08:35

Bionic
Reading

Ponovno su u trendu hrvatski igrači koji su stasali u inozemstvu. Sjetimo se samo kakve su nam radosti donosili braća Kovač, Josip Šimunić, Ivan Rakitić. A sada nam opet dolaze - u seriji - Josip Stanišić, Luka Sučić, Gabriel Vidović, Marco Pašalić....

Iako je već bio na popisu Igora Bišćana za rujanske kvalifikacijske ispite hrvatske U21 nogometne reprezentacije, Marco Pašalić tada nije oblačio reprezentativni dres jer se ozlijedio. Naravno, čim se oporavi, ta bi mu se želja trebala ispuniti, jer čim je priliku dobio u dresu dortmundske Borussije, znači da ovaj napadač ima potrebnu klasu i da bi bio od pomoći hrvatskim reprezentacijama. Za početak, Bišćanovoj U21 selekciji.

Inače, Pašalić je rođen 14. rujna 2000. godine u Karlsruheu, a do sada je nastupio u dvije prijateljske utakmice za hrvatsku U-17 reprezentaciju.

'Ne mogu opisati s koliko ponosa ću nastupati za hrvatsku reprezentaciju jer sam od malih nogu odgajan da je Hrvatska moja domovina. Radujem se prvom okupljanju s mladom reprezentacijom, a na svima nama je da se dobrim igrama i predanim radom dokažemo prvo izborniku Bišćanu, a onda potencijalno i izborniku Daliću', izjavio je Pašalić za službene stranice Hrvatskog nogometnog saveza.

No, ono što je zanimljivo za ovog igrača, a što je otkrio u nedavnom intervjuu za Socrates Magazin, jest 'povijest' koju je imao prije ulaska u profesionalni nogomet.

'Našao bih se s prijateljima u 8:30 na kavi, a onda bi radio od devet do 17 sati na baušteli. Nakon toga bih sjeo u autobus i otišao na trening', objasnio je Pašalić, koji je očito na najbolji ali i najteži način naučio kako se u životu treba boriti.

A sigurno smo da će se s tim žarom boriti i u hrvatskom dresu.