TROJICA HRVATA OD POČETKA

Modrić uzvraća prvacima, Lovren igra beka

02.11.2010 u 20:25

Bionic
Reading

Večeras je u Ligi prvaka na rasporedu prva polovina 'uzvrata' dvoboja koji su odigrani prije dva tjedna. Kada završe dvoboji vjerojatno će biti poznati prvi sudionici drugog kruga

Skupina A:

Tottenham – Inter 2:1
Strijelac: Van der Vart 13, Crouch, pavlyuchenko 89 / Eto'o 80

Spursi čekaju prvake, a Redknapp je od četvorice Hrvata na teren poslao Modrića, dok Kranjčar i Pletikosa čekaju na klupi. Prvi gol večeri. Bale je donio loptu u kazneni prostor, Luka Modrić je savršeno proslijedio za Nizozemca Van der Varta koji je svladao vratara Castelazzija. Sneijder je u završnici prvog dijela došao blizu izjednačenja, ali Cudicini odlično brani. Spursi su na korak od trijumfa došli pola sata prije kraja kada je Crouch nakon sjajne akcije Balea razgalio White Hart Lane.
Domaćini su blizu pobjede ali sjajni Eto'o vraća dramu u susret. pavlyuchenko odlučuje dvoboj, a Milito u idućoj akciji pogađa gredu

Werder - Twente 0:2
Strijelac: Chadli 81, De Jong

Domaćini su održavali laganu dominaciju tijekom čitavog dvoboja ali nizozemski prvaci nisu im dozvolili gol i onda su od 81.do 84. minute šokirali domaćine i gotovo ih izbacili iz natjecanja.

Skupina B:

Hapoel – Schalke 0:0

Rakitić je u Magathovom sastavu i dobio je žuti karton zbog igranja rukom.

Benfica – Lyon 4:3
Strijelac: Kardec 20, Coentrao 32, 67 Javi Garcia 42 / Gourcouff 75, Gomis 85, Lovren 95

Lovren je zauzeo poziciju lijevog beka u Lyonovoj obrani. Ako Lyon ne izgubi osigurat će osminu finala. Prvi su pogodili gosti, pogodak glavom nakon prekida je zabio Kardec. Lovren je nakon koškanja s Luisaom zaradio žuti karton. Sjajni Benficin bek Coentrao volejom je okrunio brzu kontru i učinio još jedan korak prema velikom transferu ove zime. Benfica furiozni prvi dio zatvara golom za 3:0 koji gotovo odlučuje pobjednika. Benfica u nastavku mirno vreba priliku i ponovno pogađa preko Coentraa. lyon je do danas bio nedodirljiv, ovu večer će htjeti brzo zaboraviti. Donekle su ublažili svoju bol utješnim golovima Gourcuffa i Gomisa. U petoj minuti nadoknade zabio je i Dejan Lovren.

Skupina C:

Valencia – Rangers 3:0
Strijelac: Soldado 33, 71 Costa 90

Valencia nužno mora pobijediti večeras a veliki korak prema uspjehu napravili su golom Soldada koji će njihove protivnike natjerati u izlazak iz čvrstog bloka. Steven Naismith je pogodio vratnicu za rangers, no 'šišmiši' su u prvom dijelu bili bolji i zasluženo vode. Potpunu dominaciju u nastavku domaćini su preko Soldada pretvorili u mirnu završnicu koju je točkom na i zapečatio Costa.

Bursaspor – Manchester U. 0:2
Strijelac: Fletcher 48, Obertan 73, Bebe 77

Nani je zbog ozljede morao napustiti teren, ušao je Park. Početkom drugog dijela Englezi dovode stvari na svoje mjesto i golom Fletchera vode s 1:0. Dodao je Michael Carrick. Turci su ambiciozno krenuli po izjednačenje ali ih je rutinirani United nokautirao u pet minuta. Obertan je zabio drugi, rezerva s klupe Bebe treći gol i priča je bila završena.

Kopenhagen – Barcelona 1:1
Strijelci: Claudemir 32 / Messi 31

Barca ima priliku osigurati drugi krug, Kopenhagen bi pobjedom došao na milimetar od potvrde istog uspjeha. Claudemir je u sedmoj minuti pogodio gredu, a malo kasnije sudac je oprostio evidentan prekršaj Barcinog vratara Valdesa koji je mogao biti i za isključenje. Villa je uzvratio pogođenom vratnicom, a nakon pola sata igre Messi je goste doveo u vodstvo. Samo minutu kasnije Danci su izjednačili i pokazali da nisu slučajno ovako visoko.