NAJVEĆE ŽELJE CHELSEAJA

Modrić u društvu Pata, Torresa i Kake

17.05.2010 u 10:10

Bionic
Reading

Chelsea je prvi put u povijesti osvojio dvostruku krunu (prvenstvo i FA cup), no Liga prvaka je i dalje ostala samo san za klub i njegovog vlasnika Romana Abramoviča. Rus će opet otvoriti blagajnu i još više pojačati momčad u lovu na europski vrh

U ovom trenutku najbolja engleska momčad je Chelsea, ali ruski milijarder ne želi da njegova igračka bude najbolja samo na Otoku, nego i na cijelom Starom kontinentu. Ove sezone Inter je iz Lige prvaka izbacio Chelsea, što je opet ponukalo Abramoviča na kupnju.

Posljednjih tjedana, kako se završavala sezona, a bliži se ljetni prijelazni rok, Chelsea je doveden u vezu s nekoliko vrhunskih igrača. Novac nije problem, a ovo je top pet želja uprave sa Stamofrd Bridgea.

1. Fernando Torres je prva želja Chelseaja. Španjolski golgeter se odlično priviknuo na engleski nogomet, a cijena je 77 milijuna eura. Liverpool je u financijskim problemima, a 'redsi' su ostali i bez Lige prvaka, što je veliki adut 'bluesa' u pregovorima.

2. Kaka je igrač kojeg obožava Carlo Ancelotti još iz vremena dok su zajedno bili u Milanu. Brazilac još nije pokazao svoje pravo lice u Realu, a mediji ga previše ne maze. Chelsea je nekada za Kaku bio spreman platiti ogromne svote, ali i danas nudi oko 60 milijuna eura, premda ofenzivni veznjak nije ni sjena igrača sa San Sira.

3. Zlatan Ibrahimović nije se nametnuo u Barceloni i ako se pojavi dovoljno dobra ponuda za njega, on odlazi prema Stamford Bridgeu. Chelseaju je to druga napadačka opcija ukoliko propadnu pregovori oko Torresa. Katalonci bi Ibrahimovića pustili za oko 50 milijuna eura.

4. Pato je uzdanica Milana, ali klub više nije financijski moćan. Znaju to u Chelseaju pa vrbuju mladog napadača koji nije imun na poziv Carla Ancelottija. Pojavila se i priča da je Pato hipohondar, pa bi ponuda od 45 do 50 milijuna eura zasigurno razoružala Milanove čelnike i prisilila ih na prodaju.

5. Luka Modrić je zablistao u Tottenhamu, a zamijetili su to i u Chelseaju. Njihova ponuda prema pisanju engleskih medija iznosi 35 milijuna eura, no menadžer 'spursa' ne želi ni čuti za mogućnost da ostane bez prvog veznjaka momčadi.

Posljednja majstorija Modrića u Premiershipu