KRALJEVIMA SUPERKUP

Modrić u debiju odmah osvojio trofej s Realom!

30.08.2012 u 09:46

Bionic
Reading

Nogometaši madridskog Reala osvojili su prvi trofej u novoj sezoni nakon što su u uzvratnoj utakmici španjolskog Superkupa pobijedili Barcelonu 2:1. Svoje prve minute za madridski klub upisao je i Luka Modrić koji je tako već na samom početku osvojio svoj prvi trofej s 'kraljevskim klubom'

Nakon što je prošli tjedan na Camp Nou Barcelona svladala Real Madrid 3:2 u prvoj utakmici Superkupa, svi su željno iščekivali što Jose Mourinho i njegovi igrači mogu napraviti na svom stadionu. U međuvremenu u Real je nakon dosta peripetija stigao i hrvatski nogometaš Luka Modrić koji je već u uzvratnoj utakmici dobio priliku pokazati što zna. Naime, hrvatski je reprezentativac u igru ušao u 83. minuti umjesto Özila i na najbolji način se pokazao madridskoj publici, ali i treneru.

Fantastično je Real otvorio uzvrat. Već u četvrtoj minuti Higuain je sam izašao pred golmana Barcelone, no Valdes je fenomenalno obranio. Samo šest minuta kasnije Higuain pogađa za vodstvo Reala za 1:0, da bi već u 19. minuti Cristiano Ronaldo fantastičnim udarcem povisio vodstvo Reala. Gonzalo Higuain je bio najveća prijetnja po gol Barcelone u prvom poluvremenu, pa je tako već u 22. minuti ponovno mogao postići pogodak, no i tada je sve spasio Victor Valdes.

Rasprava: Modrić u Realu

 Kako ste vidjeli debitantski nastup Luke Modrića? Može li se Modrić u sljedećih nekoliko tjedana nametnuti Mourinhu i izboriti nastup među prvih 11 igrača? Napišite nam što mislite na portalu tribina.hr.

U 28. minuti Barcelona je ostala bez igrača nakon što je Adriano srušio Ronalda koji je sam krenuo prema Valdesu. I tada se činilo kako je utakmica praktički riješena, no pred sam kraj prvog poluvremena Messi iz slobodnog udarca fantastičnim udarcem smanjuje na 2:1.

U drugom djelu tempo igre je pao, vezni red Reala nije funkcionirao dok je Barcelona pokušavala na sve načine doći do izjednačujućeg pogotka. Praktički ništa vrijedno nije se događalo do zadnjih deset minuta. U 83. minuti umjesto Mesuta Özila je ušao Luka Modrić i njegovim ulaskom igra Reala je postala brža i tečnija, da bi hrvatski reprezentativac u 90. minuti imao fantastičnu priliku kada je nakon dodavanja s desne strane pucao s desetak metara, ali u blok.

Na kraju je rezultat ostao 2:1 za Real koji je tako osvojio Superkup, a Luka Modrić je u svom prvom nastupu za 'kraljevski klub' osvojio i prvi trofej u Madridu.