opet po zlatnu loptu

Modrić se vraća tamo gdje je počela čudesna berba: Hoće li zaokružiti svoju priču?

14.12.2018 u 19:01

Bionic
Reading

Luka Modrić započeo je berbu individualnih nagrada kada je proglašen prošle godine najboljim igračem klupskog SP-a kojeg je osvojio po treći put s Realom, a u međuvremenu je dobio sva priznanja koja postoje u nogometu tijekom čudesne 2018. godine...

Naš 33-godišnji veznjak ima još samo jednu misiju u ovoj kalendarskoj godini koja nije mogla biti bolja za njega: osvojiti s Realom po četvrti put SP klubova kojem će ovaj put domaćin biti Ujedinjeni Arapski Emirati.

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Baš na ovom natjecanju započela je berba Modrićevih individualnih nagrada. Naime, proglašen je najboljim igračem prošlog klupskog SP-a i dobio je za to postignuće zlatnu loptu, a sličan trofej u ruke mu je predan i nakon reprezentativnog Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Zatim je Luka proglašen najboljim igračem sezone od Uefe i Fife, a početkom prosinca u Parizu čudesna godina zaokružena je najcjenjenijom zlatnom loptom koja postoji, onom magazina France Footballa za najboljeg nogometaša godine.

Nakon što Real odigra ove subote dvoboj španjolskog prvenstva protiv Raya, otputovat će u Abu Dhabi gdje će u srijedu igrati s pobjednikom okršaja meksičke Guadalajare i japanske Kashime. Eventualna pobjeda ga vodi izravno u finale.

Modrić će u Emiratima pokušati četvrtoj osvojenoj Ligi prvaka pridodati i četvrti klupski SP, natjecanje u kojem nikad nije izgubio. Ako bude još i proglašen igračem turnira, zaokružit će i berbu individualnih trofeja koja traje točno godinu dana.

'Najvažnija je momčad i da dobro igra. Pokušat ću pomoći koliko mogu. Cilj mi je osvojiti klupski SP, što je za nas važna titula. Nakon toga ćemo pričekati da vidimo što će biti s individualnim nagradama,' izjavio je Luka Modrić u intervjuu za Fifu pa dodao:

'Moj cilj je osvojiti još titula u Ligi prvaka, Primeri i Kupu Kralja, u kojem nismo pobijedili od 2014. godine. Htio bih ga ponovo osvojiti. Pokušavam pobijediti u svakom natjecanju u kojem igram. Još uvijek sam gladan i naporno ću raditi da bih bio na potrebnom nivou kako bih pomogao ekipi.'

Luka je iskoristio priliku i da podrži svog aktualnog trenera.

'Radimo na tome da budemo bolji fizički kako bismo bolje mogli pokazati svoj talent i sposobnosti na terenu. Pokušavamo se držati zajedno na terenu i biti momčad. Mislim da nam to ide bolje pod Solarijem. Ima još područja na kojima se možemo poboljšati, ali idemo u Abu Dhabi u prilično dobroj formi. Kad je trofej u igri, mi smo uvijek motivirani,' zaključio je kapetan naše reprezentacije kojem bi u ovom natjecanju najveća prijetnja trebao biti argentinski River Plate, osvajač južnoameričkog Copa Libertadoresa...