ZOV 'KRALJEVA'

Modrić prvi na listi Mourinhovih želja

19.05.2012 u 14:57

Bionic
Reading

Prema pisanju Marce, hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić prvi je, uz Branislava Ivanovića, na listi želja trenera novog prvaka španjolske nogometne lige - Real Madrida

Prema pisanju istog izvora, Modrić i Ivanović (Chelsea) su dvojica igrača koja zadovoljavaju sve kriterije u svojoj igri koje zahtjeva karizmatični trener 'kraljevskog kluba' Jose Mourinho. Riječ je o direktnoj igri, visoki intenzitet tijekom cijele utakmice, te iskustvo igranja nogometa na najvišoj razini.

Nije tajna da je Mourinho još i prije kraja sezone zatražio dva pojačanja za iduću: desnog beka i središnjeg veznog. Marca piše da je Modrić igrač koji želi napustiti svoj sadašnji klub (Tottenham) u kojem je mozak svih akcija.

Modrić bi u Realu bio zamjena za Kaku s kojim je Mourinho očito izgubio strpljenja čekati da proigra. Razlog zbog kojeg Portugalac želi upravo našeg reprezentativca, piše Marca, je intenzitet s kojim igra, ali i nevjerojatna točnost dodavanja kakvu u Primeri imaju samo Xavi i Iniesta (Barcelona).

Pitanje je hoće li predsjednik 'spursa' Daniel Levy još jednu sezonu uspjeti zadržati svog najboljeg igrača, nakon što je to učinio na doslovno prisilan način prošle sezone.