VIROZA JE PROŠLOST

Modrić: Protiv Izraela bit ću pravi

04.09.2011 u 20:45

Bionic
Reading

Trebalo je to biti ljeto iz snova za plavokosog nogometaša iz dalmatinskog sela Zatona Obrovačkog. Rekordan transfer, ovacije, pun bankovni račun, vrlo vjerojatno i 'dobra spiza' na palubi Lune, impresivne jahte Romana Abramoviča, negdje u zadarskom akvatoriju

Međutim, ljeto se bliži kraju, oko Lukine noge omotana je Tottenhamova 'kugla', navijači 'spursa' više ne vjeruju u njega nakon što je odbio igrati protiv Manchester Cityja, izgubili su povjerenje, pa će njegov povratak u London imati gorak okus. U Čateškim toplicama u starom društvu pokušava ne razmišljati o povratku 'na posao'.

'Uživam biti s ovim dečkima, uvijek je tako kada navučem trenirku reprezentacije, raspoloženje mi je sjajno', rekao je Modrić.

Od stresa i lošeg raspoloženja zbog problema u Tottenhamu čak mu je i imunitet pao pa ga je shrvao virus...

'Ovdje je potpuno drukčije ozračje nego u klubu, sretniji sam, uostalom, ovdje su sve moji prijatelji. Bez obzira na sve, što se zbog sitnih ozljeda nisam naigrao, što me shrvao virus, siguran sam da ću protiv Izraela biti pravi', pričao je Luka.

Protiv Malte se Bilićev brod malo ljuljao, kiksala je obrana, vezni red nije bio povezan, stigli su na cilj iako im je nedostajao stari kapetan. Protiv Izraela Modrić će opet staviti kapetansku traku.

'Sve tri utakmice koje smo dosad igrali rezultatski su bile 'knap', po jedan gol razlike za nas. Mislim da je ovo jedna od presudnijih u kvalifikacijama, nemamo pravo na pogrešku, trebamo pobijediti', upozorio je Luka.
Niko Kovač tvrdi da bi u 'kockastom' ipak trebao zabijati više golova.

'Slažem se s bivšim kapetanom. Imao sam malo peha, stativa i sličnog. I ta pozicija koju igram, daleko od gola, utječe na to. Ne kažem da mi ne paše, ali... Svejedno je tko će zabiti gol, ne gledam na to, osobito u reprezentaciji.'

Njegov dugogodišnji cimer i najbolji prijatelj Vedran Ćorluka nije bježao od kritika zbog svoje igre na Malti (3:1).

'Istina, svi skupa defenzivno nismo djelovali dobro, počevši od mene i Dejana Lovrena. Nismo si smjeli dopustiti da primimo tako naivan gol. Uz to, nismo imali ni pravu podršku od veznog reda, ali što je tu je. Treba igrati čvršće, bez glupih golova. Protiv Izraela igramo kod kuće, a iako su odlična ekipa, treba uzeti bodove i onda mirno otići u Grčku na odluku o prvom mjestu', dodao je Čarli.