luka peti put u nizu

Modrić nogometaš godine, Andrijašević najbolji u MAXtv Prvoj ligi!

08.06.2017 u 21:31

Bionic
Reading

U izboru domaćih igrača i trenera Luka Modrić po peti je put zaredom proglašen najboljim hrvatskim nogometašem netom završene sezone, a Franko Andrijašević najboljim u MAXtv Prvoj ligi...

Petu godinu u nizu Hrvatska udruga Nogometni sindikat dodijelila je nagrade za najbolje nogometaše u netom završenoj sezoni. Trofej koji se do ove godine zvao Nogometni Oscar, a nakon protesta iz SAD-a sada se zove Trofej nogometaša dodijeljen je na temelju glasova 207 nogometaša domaćih klubova te 25 trenera i članova stručnih stožera.

  • +3
Dodjela nagrade Trofej nogometaš Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Očekivano, nagradu za nogometaša godine dobio je Luka Modrić, trostruki osvajač Lige prvaka.

'Ovo priznanje od kolega nogometaša i trenera u Hrvatskoj mi jako puno znači, s obzirom u kakvoj konkurenciji je to ostvareno,' izjavio je 31-godišnji veznjak Reala kojem je ovo peta nagrada zaredom.

Nagradu za najboljeg nogometaša MAXtv Prve lige očekivano je dobio Franko Andrijašević koji je u prosincu i u izboru 'Kapetani biraju' tportala također izabran za igrača koji obilježava ovu sezonu.

'Hvala svima koji su glasali i Rijeci jer bez njih ovo ne bi bilo moguće,' izjavio je veznjak Rijeke i hrvatske reprezentacije koji nije htio govoriti o eventualnom transferu ovog ljeta.

Najbolji trener MAXtv Prve lige je Matjaž Kek, a najbolji sudac Bruno Marić, dok je najbolji mladi nogometaš Lovro Majer iz Lokomotive, prvi asistent domaćeg prvenstva.

Izabrana je i idealna momčad domaćeg prvenstva koju čine Livaković, Ristovski, Lešković, Elez, Barišić, Mišić, Bradarić, Andrijašević, Gavranović, Futacs i Soudani.

Najboljim igračem futsala proglašen je Tihomir Novak, a najboljim travnjakom proglašena je riječka Rujevica.

Danijel Subašić odnio je pak nagradu za najboljeg hrvatskog golmana.