SKRIVENI UMJETNICI

Modrić i premierligaši crtali svoje autoportrete

09.04.2010 u 14:53

Bionic
Reading

Četrdesetak poznatih nogometaša Premiershipa potražilo je umjetnika u sebi i za humanitarnu akciju izradilo svoje autoportrete. Među crtežima se našao i onaj Luke Modrića, koji se prikazao poput Čiča Gliše, dok je najimpresivniji ili možda najneobičniji autoportret izradio Wayne Rooney

Zvijezde engleskog nogometa sudjelovale su u akciji udruge koja bolesnoj djeci i odraslima pomaže  pomoću glazbe. Autoportreti Luke Modrića, Rooneyja, Didiera Drogbe, Stevena Gerrarda, Cesca Fabregasa i drugih naći će se u knjizi koja će biti ponuđena na aukciji. Premda je teško govoriti o njihovoj umjetničkoj vrijednosti, pa čak i o tragovima slikarskog talenta, autoportreti su oduševili grafologe.

Britanski su mediji priupitali grafologinju Emmu Bache za komentar Rooneyjevog umjetničkog djela. 'Možda nije poznat po svojem umjetničkom talentu, ali svoje je lice nacrtao u Picassovoj maniri. Glava mu je jako velika, a oči i usta neprirodno istaknuti. Za oči je koristio plavu boju, a za usta crvenu, što sugerira putenu ličnost', rekla je.

 
Wayne Rooney
 
Press Association/PIXSELL
Didier Drogba
 
Theo Walcott


Arsenalov napadač Theo Walcott odlučio se prikazati kao čovjek-šibica, dok se crtež Liverpoolovog veznjaka Stevena Gerrarda istaknuo neprirodno dugačkim vratom. Cesc Fabregas iz Arsenala napravio si je jež-frizuru.

Bache je o Gerrardovom uratku rekla: 'Ovo je zbilja neobičan autoportret s pretjerano dugačkim vratom, kao da želi proviriti preko zida, vidjeti što se događa. On je definitivno promatrač u životu i snažan karakter.' Prema stručnjakinji za rukopise, Giggs je 'osoba koja stalno ide naprijed i koja nije zainteresirana za prošlost', a Drogba je 'pošten, otvoren i veseo i ništa ne skriva'.

 
Cesc Fabregas
 
Press Association/PIXSELL
Steven Gerrard
Ryan Giggs
 

Crteži profesionalnih nogometaša bit će uvezeni u knjigu i ponuđeni u ponedjeljak na aukciji u Londonu, u kojoj će moći sudjelovati samo oni s pozivnicama. Sav prikupljen novac ide humanitarnoj organizaciji Nordoff Robbins