posjetili oš granešina

'Modri' se približili djeci i upozorili ih na štetnost pušenja

14.02.2018 u 18:02

Bionic
Reading

U okviru projekta 'Godina zdravih odluka', koji je Dinamo pokrenuo s ciljem popularizacije bavljenja sportom i zdravog života među djecom, 'modri' nogometaši posjetili su u srijedu, 14. veljače OŠ Granešina u Zagrebu. S više od 300 oduševljenih učenika družili su se igrači Hilal Soudani, Tongo Doumbia, Ante Ćorić, Filip Benković, Mario Gavranović, Nikola Moro i Dani Olmo.

Kako se upravo 14. veljače obilježava Hrvatski dan nepušenja – Dan bez duhanskog dima, 'modri' su djeci govorili o štetnosti pušenja i drugim ovisnostima te kako bavljenje sportom pomaže u zdravom razvoju i odrastanju.

  • +3
HT Prva liga, 21. kolo: Osijek - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Također, o zdravoj igri i važnosti sporta u odricanju od štetnih navika, govorio je i prof. dr. sc. Luka Maršić, viši stručni savjetnik za psihosocijalnu pomoć i rehabilitaciju, antropolog i dugogodišnji stručnjak Klinike za psihijatriju KBC Sestre milosrdnice. 

'Prema posljednjim istraživanjima provedenim u Hrvatskoj, čak 76 posto mladih u dobi od 13 do 15 godina probalo je cigaretu. Upravo zato, među djecom osnovnoškolske dobi važno je govoriti o štetnosti pušenja te o raznim ovisnostima, a jedna od poruka Dinamove 'Godine zdravih odluka' glasi 'Nauči reći NE!', istaknuo je Tomislav Rukavina, direktor sektora marketinga, prodaje i komunikacija GNK Dinamo.

'Iznenađen sam atmosferom i brojem djece koja su nas dočekala. Nisam to još doživio i jako sam sretan što smo došli ovdje. Za nas sportaše jako je važno živjeti zdravo. Pokušavam živjeti što više sportski i hraniti se dobro. Mislim da su ovakve akcije s djecom dobre tako da možemo pokazati djeci pravi put. Ne znamo ima li među njima neka nova sportska zvijezda ili veliki sportaš u nekom drugom sportu. Zato im treba ukazivati na donošenje ispravnih odluka tijekom života', rekao je na druženju prvotimac Mario Gavranović.

Kako druženje ne bi proteklo samo uz ozbiljne teme pobrinula su se djeca koja su svoje omiljene igrače dočekala s mnogo šaljivih pitanja, a na kraju su prvotimci Dinama podijelili i autograme.