BORBA ZA FINAL FOUR

Mladosti veliki preokret u Budimpešti

09.03.2011 u 22:22

Bionic
Reading

Odigrani su svi dvoboji drugog kola četvrtfinale faze vaterpolske Eurolige u kojoj su hrvatski klubovi gostovali i upisali pobjedu i dva poraza

Mladost je u Budimpešti svladala Vasas rezultatom 9:8 i tako gotovo eliminirala Mađare iz borbe za završni turnir. U prvom kolu Vasas je, naime, teško stradao u Rijeci i prilično je izvjesno da će Hrvatska imati barem jedan klub u borbi za trofej.

Mađari, za koje je Miho Bošković postigao dva pogotka, na poluvremenu su vodili s dva gola razlike, no mladostaši su na krilima Vanje Udovičića, koji je postigao čak četiri gola, u trećoj dionici vratili egal, a tada u infarktnoj završnici izborili puni plijen. Osim sjajnog Srbina, istaknuo se i Buljubašić s dva gola, dok su Muslim, Karač i Petković zabili po jedan.

Nerealno je očekivati da će iz skupine B proći oba hrvatska kluba jer je Pro Recco nakon trijumfa u Zagrebu u svom bazenu lakoćom svladao i riječko Primorje. Recco ima sjajnu suradnju s Riječanima, ali jasno je da se to ne odnosi na međusobne dvoboje i Primorje je poraženo rezultatom 15:9.

U skupini A Jug je sa 10:9 izgubio u Beogradu od Partizana i nalazi se na drugom mjestu ispred Budve (i jedni i dugi imaju po dva boda) koja je u crnogorskom ogledu svladala Jadran iz Herceg Novog.