VATERPOLSKA EUROLIGA

Mladost poražena u Pireju, Jug u Beogradu

09.04.2009 u 08:30

Bionic
Reading

Vatrepolisti zagrebačke Mladosti poraženi su u Pireju od Olympiacosa u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Eurolige sa 8:5 (2:2, 2:2, 1:0, 3:1), dok je Jug poražen u Beogradu od domaćeg Partizana sa 9:11 (3:1, 2:4, 2:3, 2:3). Uzvrati se igraju za dva tjedna u Zagrebu i Dubrovniku

Iako su igrači Ozrena Bonačića poraženi sa 8:5 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici vaterpolske Europlige od Olympiacosa, zagrebačka Mladost ima izgleda izboriti plasman na Final Four kojem će 22. i 23. svibnja domaćin biti Rijeka.

Mladostaši su utakmicu otvorili lošije nego se očekivalo, a prvi su pogodak postigli uz pomoć sudaca koji su procijenili da je udarac Vrdoljaka prešao zamišljenu gol liniju. Naravno, temperamentni Grci su protestirali, ali rezultat je glasio 1:1. Domaćini su imali i vodstvo od 2:1 (pogodak su postigli s igračem više), ali tada je na scenu stupio mladi Petar Muslim. Centar 'žabaca' s dva je gola s lijevog krila odveo Mladost u vodstvo 2:3, a potom je i Burić povećao na 2:4. Činilo se tada da Grci nemaju protulijek za igru hrvatskog prvaka. Ipak, Theodoropoulos i Afroudakis do kraja druge četvrtine, u samo jednoj minuti, donose izjednačenje.

U trećoj četvrtini jedini je gol postigao Santa, što je Grcima donijelo minimalno vodstvo, a takav rezultat unio je nervozu među domaćine. Ipak, posljednju četvrtinu Grci su otvorili golom Chatzizitheodorua, pa se prednost Olympiacosa popela na velikih 6:4. Međutim, Antonijević je prekrasnim udarcem iz daljine smanjio na 6:5. Isti je igrač i u sljedećem napadu opasno ugrozio Deligiannisa, ali lopta je pogodila tek vratnicu.

U posljednjih tri minute utakmice 'žapci' su opet upali u crnu rupu. Prvo je Afroudakis pogodio iz peterca, a u zadnjem napadu i Ntoskas je pogodio za konačnih 8:5. Uzvrat je za dva tjedna na plivalištu uz Savu.

Vaterpolisti Juga CO u prvom četvrtfinalnom susretu Eurolige izgubili su na gostovanju u Beogradu od Partizana sa 9:11 (3:1, 2:4, 2:3, 2:3). Najefikasniji u sastavu Dubrovčana bili su Miho Bošković i Sandro Sukno sa po tri gola, a jednom su se u strijelce upisali Tihomil Vranješ, Anthony Azevedo i Andro Bušlje, dok je Partizan predvodio Duško Pijetlović s pet pogodaka.

Uzvratni dvoboju igrat će se u Dubrovniku 22. travnja