EURO VATERPOLO

Mladost i Primorje uspješni, Medveščak remizirao

24.09.2011 u 19:16

Bionic
Reading

U drugom kolu kvalifikacijskog turnira Lige prvaka, koji se od petka do nedelje igra na bazenu Mladosti uz Savu, vaterpolisti Mladosti su pobijedili mađarski Vasas sa 10:6

U prvom kolu odabranici trenera Vjekoslava Kobešćaka pobijedili su grčki Panathinakos sa 13:5, pa im za siguran plasman u Ligu prvaka treba najmanje bod iz susreta s talijanskom Savonom koji se igra u nedjelju u 12 sati na bazenu uz Savu.

U drugom kolu kvalifikacijskog turnira Lige prvaka, koji se ovog vikenda igra u mađarskom Szegedu, vaterpolisti riječkog Primorja EB pobijedili su momčad beogradske Crvene zvezde sa 12:6.

Nakon što su u petak sa 16:10 Riječani pobijedili ruski Šturm, praktički su i prije posljednje utakmice, u kojoj se sutra sastaju s domaćim Szegedom, osigurali plasman u Ligu prvaka u koju će se plasirati dvije prvoplasirane momčadi s turnira.

Vaterpolisti zagrebačkog Medveščaka u četvrtomu su kolu prvog kvalifikacijskog kruga Eurokupa, koji se od 22. do 25. rujna igra u Tbilisiju, protiv domaćeg sastava Ligamusa igrali 10:10.

U prvom kolu Medveščak je sa 10:4 pobijedio Olympic iz Nice, u drugom Sankt Peterburg sa 9:5, a u trećem nizozemski De Zija sa 15:8 pa su i prije utakmice posljednjeg kola, u kojem se sutra sastaju s mađarskim Honvedom, osigurali plasman u drugi kvalifikacijski krug u koji idu četiri prvoplasirane momčadi.

Vaterpolisti splitskog Mornar Brodospasa ostvarili su i četvrtu uzastopnu pobjedu na prvom kvalifikacijskom krugu Eurokupa, koji se igra u Istanbulu, savladavši grčki Panionis sa 8:7.

U prvom kolu Mornar je sa 14:5 pobijedio njemački Hannover, u drugom Iveriu iz Gruzije sa 20:5 i u trećem rumunjskog Arada sa 21:7.

U nedjelju, u posljednjem kolu turnira, "mornarevci" igraju protiv domaćina Enka iz Turske. Splićani su i u tom susretu izraziti favoriti pa se očekuje da s maksimalnih pet pobjeda izbore plasman u drugi kvalifikacijski krug Eurokupa.