uoči hrvatske

Mladom igraču Maroka stiglo neočekivano pitanje o Vahidu Halilhodžiću; njegov odgovor sve govori

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 16.12.2022 12:11
  • Objavljeno 16.12.2022 u 11:17
Bionic
Reading

Bilo je ovo nevjerojatno prvenstvo, ovo je naš san, poručio je napadač marokanske reprezentacije Zakaria Aboukhlal (22) uoči sutrašnjeg susreta za treće mjesto protiv Hrvatske

Aboukhlal je rođen u Nizozemskoj, gdje je igrao za PSV i AZ, a od ovoga ljeta je član francuskog Toulousea.

Igrao je za sve mlađe nizozemske reprezentacije, mogao je igrati i za Libiju po ocu, no u studenom 2020. je debitirao za seniorsku vrstu Maroka.

U 15 nastupa zabio je tri gola, pri čemu jedan i u pobjedi 2:0 protiv Belgije na ovom Svjetskom prvenstvu.

'Iza nas je teška utakmica, možemo biti ponosni kako smo igrali protiv Francuske, no sada želimo osvojiti treće mjesto. Bilo je ovo nevjerojatno prvenstvo, ovo je naš san. Nitko nije očekivao da ćemo doći do polufinala. Kao da živimo san koji se ostvaruje', poručio je mladi napadač.

'Ovo je prilika da osvojimo treće mjesto. Maroko nikada nije bio u toj prilici. Nakon Francuske smo bili razočarani, ali nakon jednog dana tuge radujemo se susretu za broncu', dodao je.

Maroko i Hrvatska su otvorili turnir susretom u 1. kolu skupine F koji je završio bez golova.

'Sutra će biti drugačija utakmica. Vidjet ćemo, ali imam dobar predosjećaj.'

Otkrio je da se nitko iz svlačionice nije čuo s bivšim izbornikom Vahidom Halilhodžićem, koji je vodio reprezentaciju od 2019. do kolovoza ove godine, kada je dobio otkaz zbog sukoba s najvećim zvijezdama reprezentacije. Poznato je kako su Halilhodžić i mladi napadač Zakaria Aboukhlal imali poseban odnos dok su vodili Maroko prema nastupu na SP-u.

'Nismo se čuli, mogu samo reći da smo s ovim izbornikom sretni. To je sve što mogu reći', poručio je.

No, s druge strane, poznato je kako je Halilhodžić tema o kojoj se ne govori u reprezentaciji Maroka iako ga većina igrača poštuje i cijeni. Jer ipak ih je odveo na Svjetsko prvenstvo. Stoga ovakav štur odgovor ne čudi nikoga.

  • +18
Francuska - Maroko, polufinale SP-a, 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal