hajduk ga pustio

Mladi talentirani desni bek napravio transfer iz snova; iz predzadnje momčadi 2. HNL otišao u redove velikana

15.01.2020 u 11:17

Bionic
Reading

Gregor Gulišija napustio je NK Solin i potpisuje na četiri godine s francuskim Lilleom

U jeku zimskog prijelaznog roka kada je sva pažnja okrenuta najvećim svjetskim i hrvatskim transferima, zamalo se ispod radara provukao jedan transfer koji je itekako vrijedan pažnje. 18-godišnji Gregor Gulišija postao je novi član francuskog Lillea za koji potpisuje na četiri godine.

Mladi desni bek u Francusku odlazi iz pretposljednje ekipe 2. HNL Solina. Solin se nalazi na 15. mjestu ljestvice druge hrvatske lige s 14 bodova, tri više od zadnje Cibalije i dva manje od Bijelog Brda koje je ispred njih. To nije spriječilo Lille da u tom klubu pronađe novo pojačanje.

Gulišija je karijeru započeo u Hajduku odakle je na ljeto 2018. godine otišao u Solin. U Hajduku je prošao omladinski pogon, ali 'bijeli' očito nisu vidjeli potencijal u njemu pa sada iz 2. HNL odlazi u Lille koji će za njega platiti samo naknadu za razvoj od 210.000 eura. Veći dio tog iznosa pripast će Hajduku, a manji Solinu za koji je ove sezone Gulišija odigrao 15 utakmica i zabio jedan gol.

Prilagodbu na novu sredinu olakšat će mu 20-godišnji Domagoj Bradarić koji je dres Hajduka zamijenio Lilleovim na ljeto 2019. godine i ove sezone ostavio sasvim solidan dojam u Francuskoj. Ukupno je u svim natjecanjima odigrao 21 utakmicu i upisao tri asistencije. Očito su s njim itekako zadovoljni pa su odlučili dati priliku novom igraču iz Hrvatske.